​​​​​​​AKÇAABAT’TA ALTERNATİF TARIM

​​​​​​​AKÇAABAT’TA ALTERNATİF TARIM

​​​​​​​AKÇAABAT’TA ALTERNATİF TARIM

AKÇAABAT’TA ALTERNATİF TARIM

İlçemizde düzenlenen aronya fidanı dağıtımı programına, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ve çiftçiler katıldı.

İlçemizde alternatif tarım ürünlerinin geliştirilmesi için Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile geliştirilen aronya yetiştiriciliği projesi kapsamında projeye dahil olan toplam 32 çiftçi için alınan fidanların dağıtımı gerçekleşti.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Başkan Ekim “ Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin insan sağlığına pek çok yararı olduğu bilinmektedir. Ülkemizde son zamanlarda üretilmeye başlanan bu bitki, yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Bu özelliği sayesinde hem ilaç hem de kozmetik sanayisinde kullanılmaktadır. Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Kaymakamlığımız ve Ziraat Odası Başkanlığımız işbirliğinde Akçaabat’ımızda alternatif tarım ürünü yetiştirilmesi kapsamında aronya bitkisi yetiştirilmesi projesini hayata geçirdik. Projede yer alacak 32 çiftçimize, konunun uzmanları tarafından aronya bitkisi hakkında bilgilendirme, bitkinin yetiştirilmesi bakımı ve geliştirilmesi konularında eğitimler verdi. Anaç fidan temin edilmesi için doku kültüründen fidan üretimi yapan fidancılarla anlaşılarak ortalama 20 cm boyunda 8000 adet fidan temin edilmiştir. Bu fidanlar projede yer alan çiftçilerimize tarla büyüklüklerine göre hesaplanan sayılarda dağıtılmıştır. Bundan sonraki aşamada fidan dikimleri ile birlikte oluşturulacak tarlalar takip  edilerek ürün verimliliği gözlenecektir.” dedi.

alternatif-urun.jpgalternatif-urun1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler