Akçaabat'ta Afiş Krizi

Akçaabat'ta Afiş Krizi

Akçaabat'ta Afiş Krizi

31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi yaklaştıkça Akçaabat’ta da siyasi hareketlilik afiş krizi ile başladı. AK parti Akçaabat İlçe Başkanlığı Akçaabat İnönü Caddesi’nde bulunan İYİ Parti İlçe Başkanlığının da bulunduğu binanın giriş ve 1 katını seçim bürosu olarak açarak, büronun önünü parti afişleriyle süsledi.

Buna İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır ser tepki göstererek parti flama ve bayraklarının kaldırılmasını talep etti. Mustafa Mısır yaptığı açıklamada “Nezaket medeni dünyanın da en vazgeçilmez kuralıdır. Ve insanoğlunun yaratılışındaki incelik yaşayışına yansımıyorsa burada durup dürüp düşünmek gerek.  İbadet alanlarını vaazlarda siyasi propaganda meydanı olarak kullanan zihniyetin ürünü bu fotoğraf vicdan hürriyetine bakışın geldiği son noktadır. Ne demek cami kapısına bayrak asmak? Bunu hangi akıl açıklayabilir. Kapı özel alan belirleyicisidir. Bu kabul edilebilir bir davranış değildir.  İlçe Binamızın da önünde olan bayrakların kaldırılması ve daha saygı değer bir seçim süreci geçirmek adına gerekli işlem tarafımızca başlatılmıştır.” Dedi.

akcaabat-parti-binasi.jpg

Altuntepe, İddialar asılsız

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altuntepe ise yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu iddia ederek, cami kapısına afiş asılmadığını açıkladı.

Altuntepe “Akçaabat merkezde boş bulunan bir dükkanı seçim ofisi yaptık ve bunun önünü partimizin afiş ve bayraklarıyla süsledik. Bundan daha doğal ne olabilir. Üst katta da İyi Parti var. Onlar da kendilerine ait bölümü süsleyebilir. Bizim ilçe başkanlığımızın bulunduğu binanın alt katlarında CHP var. Her seçim dönemi kendi önlerini süslüyorlar. Aynı şekilde Saadet Partisi de vardır dı ve onlar da bayrak ve flama asarak süsleme yapıyordu. Biz hiçbir zaman onlara,onlarda bize buraya bayrak asamazsınız söylemlerinde bulunmadık. YSK ‘nın yayınladığı kurallar içerisinde Seçim irtibat büromuzun açılışını yapacağız.Seçim Ofisimiz önünde herhangi bir kanunsuz işlem yapılmamıştır.Şimdi seçim ofisimizin önünü süslememiz neden sorun yapıldı anlam veremedim” dedi.

Altuntepe ayrıca camiye flama ve bayrak asılmasının söz konusu olmadığını, süslemenin kaldırımdaki ağaçlara çekilen ip üzerine asıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Siyaset