Akçaabat'ta 2. Üniversite

Akçaabat'ta 2. Üniversite

Akçaabatlılar vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Başaran bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde vakıf yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Trabzon eski milletvekili, Akçaabatlılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Başaran  Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde vakıf yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Başaran Akçaabat’a ikinci üniversite içinde gayretlerinin süreceğini ifade etti.

 

VAKFA EKONOMİK GÜÇ KAZANDIRACAĞIZ

 

Ali Kemal Başaran, Akçaabat için düşündükleri projeleri anlattı. Vakıf yönetimi ile birlikte basının huzuruna çıkan  Başaran, ‘’Akçaabat Vakfı’nı güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. İlk önce vakfa ekonomik güç kazandırmaya çalışıyoruz. İlk etapta 150 milyar TL’lik bir bütçe yaptık. Belki ilerleyen günlerde de İstanbul’da da vakfa bir gece yapacağız. Orada da topladığımız paralarla Akçaabat’ta ve Trabzon’da ekonomik ihtiyacı olanlara, üniversite ve lise öğrencilerine burs gibi ekonomik katkılar vermeyi hedefliyoruz’’ dedi.

 

ÜNİVERSİTE İÇİN ALTYAPI HAZIR

 

Vakıf olarak Akçaabat’ta ikinci bir üniversitenin kurulmasını da hedeflediklerini dile getiren Başaran, ‘’Ben milletvekili olduğum dönemde de mecliste üniversiteler kanunu görüşülürken bir önerge vermiştim. Ama o zaman buna muvaffak olamamıştık. Trabzon’un bir üniversiteler şehrini olmasını istemiştim. Çünkü Akçaabat’taki altyapı buna hazırdır. Üniversiteye hazır yerleşim yerleri var. Akçaabat’a ikinci üniversiteyi kurmayı hedefliyoruz; bunun için çalışacağız’’ diye konuştu.

Kaynak:61saat

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler