Akçaabat'ın Kurtuluşu Kutlandı

Akçaabat'ın Kurtuluşu Kutlandı

Akçaabat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü törenlerle kutlandı.

 

 

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlere, Atatürk Caddesi'nde devam edildi.

 

 

 

Buradaki törene Kaymakam Özkan Demir, Garnizon Komutanı Binbaşı Okan Uslu, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Belediye Başkanı Türkmen, törende yaptığı konuşmada, tüm şehit ve gazileri şükranla andıklarını belirtti.

Türk milletinin tarihinden gelen birlik ve beraberliği sayesinde her türlü tehlikeye karşı koyacak güçte olduğunu ifade eden Türkmen, ''Dünyamız bilgi çağını yaşıyor. Artık devletler, milletler arasındaki yarış, bilgi ve teknoloji yarışıdır. Bu yarışta en büyük güvencemiz gençlerimizdir'' dedi.

Başkan Türkmen konuşmasını şöyle tamamladı “Yirmi birinci yüzyıla girişimizle birlikte, dünyada yeni bir düzen kurulmak üzere önemli olayların yaşanmakta olduğunu görüyoruz. Dünyada daha önce kurulmuş olan dengeler değişmektedir. Ortadoğu ve Orta Asya’da bulunan enerji kaynakları daha da önem kazanmıştır. Bu nedenle tüm dünyanın gözü bu bölgeye çevrilmiştir. Önce Afganistan’da daha sonra Irak’ta savaşlar yaşanmıştır. Bugünlerde, aynı bölgenin bir kısım ülkelerinde iç karışıklıklar yaşanmaktadır. Çağımıza uygun olmayan rejimlerin artık sürdürülemeyeceği bir gerçektir. Ancak, bu rejimlerden kurtulmak için aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu masum insanların ölmesi gerekmemektedir”.

 

 

 

Konuşmanın ardından, ilçe belediyesince düzenlenen Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen ödüllü işgal, muhacirlik ve kurtuluş konulu resim ve hikaye yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

 

Halk oyunu ekibince horon gösterisinin sunulduğu tören, resmi geçitle sona erdi.

 

NOT:Geniş Fotoğrafları kısa süre içinde sitemiz Galeri bölümünde bulabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat