Akçaabat'ın Gözdesi Ortamahalle

Akçaabat'ın Gözdesi Ortamahalle

Akçaabat'ın Gözdesi Ortamahalle

Arnavut kaldırımlı taş sokakları, Osmanlı dönemine ait evleri, çeşmeleri ve mahalle kültürünü bir bütün halinde sergilemesiyle, her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbeden Ortamahalle tarihi karakterini günümüze kadar aktarabilmiş nadir yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat’ın gözdesi olan Ortamahalle’yi turizme kazandırmak ve mahalleye canlılık getirmek için yaptığı çalışmalar kapsamında mahallede bulunan konakları aslına uygun olarak restore etti. Bu konaklar yöresel lezzetlerin yer aldığı yeme, içme, oturma alanları, konaklama ve yöresel hediyelik eşyaların satıldığı mekanlar olarak turizme kazandırıldı. Akçaabat Belediyesi, Timurciler Konağı, Kanoğlu Konağı ve Mehmet Efendi Konağı başta olmak üzere Ortamahalle’de bulunan birçok konağı restore ederek turizme kazandırdı. Ortamahallede’ki bu turizm potansiyeli ve Belediye’nin yaptığı girişimler özel işletmecileri de teşvik etti. Akçaabat Belediyesi’nin örnek çalışmalarını dikkate alan özel girişimciler Ortamahalle’de bu tür işletmeler açmaya başladı.

Yeni Bir Turizm Merkezi Ortamahalle

Turist acentalarının, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ortamahalle’de Akçaabat Belediyesi’nin restore ettiği konaklar, hem kadınlar hem de genç girişimciler tarafından büyük bir örnek teşkil etmiş durumda. Öyle ki son yıllarda Akçaabat’ın buram buram tarih kokan mahallesine hem kadın eli değdi hem de gençlerin vakit geçirebileceği daha çok mekanlar genç girişimcilerce açıldı. Bunlara örnek olarak Lermioğlu Konağı ve Fi Cafe’yi verebiliriz.

o2-005.jpgo5-001.jpgo4-002.jpgo3-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler