Akçaabat'ımıza Sahip Çıkalım

Akçaabat'ımıza Sahip Çıkalım

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yaptığı yazılı bir açıklama ile Akçaabat’ın eksikliklerini eleştirdi, Akçaabat’a sahip çıkalım dedi.

    Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yaptığı yazılı bir açıklama ile Akçaabat’ın eksikliklerini eleştirdi, Akçaabat’a sahip çıkalım dedi.

   Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya yaptığı açıklamada, “ Akçaabat’a sahip çıkalım. Akçaabat’ta mobese sistemi neden yok?  Mobese sisteminde kurulacak olan kamera sistemleri sayesinde hem güvenlik sağlanacak hem de gurbetteki Akçaabatlılar internet üzerinden ilçeyi seyretme şansına sahip olacaktır. Kamera sistemi sayesinde Akçaabat’taki vatandaşlarımız daha rahat daha güvenli daha huzurlu bir ortamda yaşayacaklar. Trabzon un en büyük ilçesinde mobese sisteminin olmayışı bir ayıp. Diğer ilçeler bunu yapıyor, biz neden yapamıyoruz?

          Büyükşehir’den Akçaabat’a sözde proje uyuşturucu ile mücadele merkezi yapılacak güzel bir proje ama yeri yanlış uyuşturucu ile etkin mücadele için Akçaabat tekel binaları değil başka yerler bakılabilir. O binalar bize üniversite için lazım Akçaabat’ımızın kurtuluşunu ikinci üniversitede görüyoruz. Yirmi bin otuz bin öğrencisi olan bir bağımsız üniversiteye sahip olan bir Akçaabat’ta çok şeyin değişeceği muhakkak fabrikası sanayisi hayvancılığı tarımı olmayan bir şehrin kurtuluşu tabiî ki bacasız fabrika diye tabir edilen üniversitelerdir. Onun için Akçaabat’ın olmazsa olmazı ikinci bir üniversite acilen kurulmalıdır. Bunun için bütün Akçaabatlılar olarak elimizi taşın altına hep birlikte sokmalıyız. Akçaabat’ımıza üniversite kazandırmak için bütün şehrin dinamiklerini harekete geçirmeliyiz. Bu iş için hazırız sevgili Akçaabatlılar siz de hazır olun bunu her platformda gündem yapın Sayın vekillerimiz bundan sonra işin ağır tarafı sizin omuzlarınızda.

          Akçaabat’ımız da Aksa denen bir elektrik kurumu var ona fazla söz söylemeyeceğim. Bir gün de elektrikler birkaç defa kesilip Esnaf ve vatandaşlarımız mağdur edilirse buna ne denir ki Akçaabat’ta  hemen hemen her zaman bu kurumdan bizlere şikayetler geliyor. İnşallah  bu kurum kendine bir çeki düzen verir verirki vatandaşlarımızın evlerdeki iş yerlerindeki makineleri bozulmaktan kurtulur.

          Akçaabat’ımız için turizmde çok önemli gelen turistlere bilhassa son zamanlarda ilçemizin her köşesinde rastladığımız Arap turistleri bizden biri olarak görmeliyiz. Esnaf ve vatandaş bunlara çok misafirperver davransınlar ki bunları ürkütüp kaçırmayalım. Bunların hepsi şehrimiz için altın yumurtlayan birer tavuk gibi bunları el üstünde tutalım. Ekonomimize çok katkıları var. Ben Akçaabat esnafına bir kez daha teşekkür ediyorum. Turistlere ellerinden geldiğince çok iyi davrandılar ve bu sene bizler turistlerden esnafın adına sadece teşekkür aldık hiçbir şikayet almadık. Akçaabat esnafı bu konuda dürüstlüğünü gösterip Arap turistler tarafından taktire layık göründüler ve Akçaabat’ın misafirperverliğini en iyi şekilde gösterdiler Lokantalarımız gerçekten çok beğeni kazandı bırakın Türkiye yi ünleri sınırlarımız dışına taştı. Bu sektörde Türkiye’de en ön sıralardayız.

           Hamam çimeni yapıldı fakat ortası bom boş burayı canlandırmak lazım bu hafta yine burada bir esnafımız kepenk kapattı oysa bu kardeşimiz işyerini o kadar hevesle açmıştıki maalesef hüsrana uğradı bu kardeşimize yazık değimli bu esnaf kardeşimiz çektiği kredi ile iş yerini açmıştı şimdi işi yok bu krediyi nasıl ödeyecek daha birkaç ay oldu bu hamam çimeni açıldı açılalı işyerini kapatan esnaf sayısı üç oldu iç kesimlerde bir sürü kişi iş yerini açmaya korkuyor çünkü bu iç kesimi canlandırmak lazım. İç kesim bir şekilde canlandırılsa oradaki esnafta rahat bir nefes alır.

            Önümüz kış bakıyorum da doğalgazdan kimse söz etmiyor. Bizi birilerinin kömür dumanından zehirlemek mecburiyetimi var. Doğalgaz bir an önce Akçaabat’ımıza gelmeli gelmeliki çocuklarımız gençler yaşlılar hepimiz kömür tozlu havayı değil Akçaabat ın temiz havasını soluyalım. Siyasilerden ricamız sadece liderlerinin  söylemleriyle siyaset yapmasınlar onları zaten biliyoruz yanımıza birazda yerel meselelerle gelsinler yereldeki işlerde bizler canla başla yanlarındayız. Bunu böyle bilsinler.

             Akçaabat gençliği yapı olarak spora yatkındır spor yapacak maalesef Akçaabat’taki Fatih stadyumumuz tokiye devredilmiştir. Stadyumumuz yıkılmasın yerinde kalsın stadyumumuzu geri istiyoruz. Orası Akçaabat gençlerine lazım gençlerin Spor yapacak alanları yok Akçaabat’ta her branşta spor yapan gençlerimiz var bu gençlere spor yapacak alanlar yaratmalıyız elimizden alınan stadımızın geri verilmesini istiyoruz.Esnafın ve sanatkarın sevdası Türkiye sevdamız Trabzon sevdamız Akçaabat esnaf memleketin alın teri göz nurudur Esnaf toplumun ruhudur. Hep beraber bu ruha sahip çıkalım bu ruhu yok etmeyelim. Akçaabat bir esnaf şehridir Esnafı yaşatalım ki bu şehirde yaşasın. “ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler