Akçaabat’ı Akçaabatlılarla yöneteceğiz

Akçaabat’ı Akçaabatlılarla yöneteceğiz

Akçaabat’ı Akçaabatlılarla yöneteceğiz

Akçaabat’ı Akçaabatlılarla yöneteceğiz

İYİ Parti Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Akbulut, Akçaabat’ın 31 Mart’ta 25 yılın devamını ya da değişimini tercih edeceğini söyledi. Yanlış projelerle ve atılmayan adımlarla Akçaabat’ın bu zamana kadar kaybettiğini söyleyen Akbulut “İstihdamı arttıracak ve ilçemizi geliştirecek proje, kararlılık, azmi taşıyoruz. Ne kimsenin işaretiyle aday olduk ne birilerinin devamıyız. Akçaabat’ın desteğiyle göreve gelecek ve Akçaabat’ı Akçaabatlılarla yöneteceğiz.” dedi.

YANLIŞ PROJELER,  ATILMAYAN ADIMLAR…

Akçaabat’ın ruhunu taşıyan mekânlardan biri Hamam Çimeni’ydi. Geçmişte kültür, spor etkinlikleri burada yapılırdı ve burası ticaretin önemli bir  merkeziydi. Bugün yapılan projeyle birlikte orasının ruhu yok edildi. Esnafların hemen tamamı icralık oldu. Bina yolu işgal eder bir şekilde yapıldı, dışa kapalı bir yapı hâline getirildi. Tek giriş çıkışlı otoparkı işlevsiz kaldı. Biz yeni yaptığımız projeyle orasının işler hâle dönüşmesini sağlayıp en az 500 kişiye daha yalnızca burada istihdam sağlayacağız. Bir diğer kayıp ise Akçaabat’taki Tekel binası… Bina yıllardır bomboş duruyor. Daha önce Avrasya Üniversitesinin talebine rağmen verilmeyen binalardan biri metruk bir hâlde duruyor. Yukarıdaki binalar KTÜ’ye meslek yüksekokulu olarak tahsis edildi. Bin 500 öğrenci kapasiteli okulumuzda Akçaabat’ın değer kaybetmesinden öğrenci sayısı çok düştü. Burada bile yüzlerce öğrenci kaybımız var. Yol kenarındaki diğer Tekel binası ise yıllığı bir trilyondan kiraya verilse 25 trilyon kazanılacaktı. Gelinen noktada Akçaabat’ın sadece bu binadan bile 25 trilyon kaybı var.

AKÇAABAT YOK EDİLMEK İSTENİYOR, YOK ETTİRMEYECEĞİZ

En önemli amacımız turizmi “doğru adımlarla” geliştirmek ve Akçaabat’ımızın ekonomisine ve istihdamına hizmet eder hâle getirmek. Yıldızlı’nın sahiline kanalizasyon artıma tesisi kurulma kararı alındı. Akçaabat’ın sahili Kavaklı’dan başlayıp Beşirli’ye kadar doldurularak yol yapılarak ilçenin denizle bağının tamamen koparılması amaçlanıyor. Sera Gölü, Uzungöl gibi betonlaşırken son anda durduruldu. O da yok edilecekti. Bir başıboşluk hâkim. Tarihî Ortamahalle’mizin önüne yol bahanesiyle adeta Çin Seddi çekildi. Yolun üstüne tünel yapıldı. Tarihî dokusu ve ruhu yok oldu. Önüne yapılan yeni 2 binayla doğaya, kültüre, tarihe zarar verildi. Bundan mahallelimiz de duyarlı insanlarımız da son derece şikâyetçi. Akçaabat yok edilmek isteniyor. Söz veriyoruz, yok ettirmeyeceğiz.

TURİZMLE BİRLİKTE YÜZLERCE EK İSTİHDAM

Akçaabat’ı yok etmek isteyenlerin amaçlarına ulaşmalarına engel olacağız. Bu engellemeyi Akçaabat’ımız için Akçaabatlı hemşehrilerimizle yapacağız. Çünkü engellemezsek Akçaabat’ta turizm bitecek. Biz turizmi geliştirip yüzlerce ek istihdam sağlayacağız. Gelir gelmez turizmle ilgili atacağımız en önemli adım teleferik projemiz olacak. Teleferikle birlikte turizm bölgelerimizi koruyup, geliştirip ülke turizminden alacağımız payı arttıracağız. Spor sahalarımızı arttırarak mutlu, enerjik bir şehre dönüşeceğiz.

iyi-parti-toplu.jpg

KADINLAR PAZARI, KOOPERATİFÇİLİK, ÜRETİM

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne konu olmuş tarihî Salı Pazarımızda üreticilerimizin yağmurda, çamurda taşın üstünde oturarak ürünlerini satmalarına gönlümüz razı gelmiyor. Oraya mescidi, lavabosu, sıcak suyu ve salı günleri çorba ve çay ikramları olan kafeteryayı kurup tamamen ücretsiz bir şekilde üreticimize sunacağız. Üzerine de 3 kat otopark inşa edip Akçaabat’ın otopark sorununun çözümüne katkıda bulunacağız. Kooperatifçiliği geliştirip Ziraat Odası, Tarım ve Orman Müdürlüğüyle iş birliği yaparak üreticimizi patron yapacağız. Bal üretimini arttıracağız.

akcaabati-akcaabatlilarla-yonetecegiz3.jpgakcaabati-akcaabatlilarla-yonetecegiz4.jpg

AKÇAABAT’A NEFES ALDIRACAĞIZ

İnsanlar trafik ve otopark sorunu yüzünden Akçaabat’a gelmiyor, gelemiyor. Peynirini, sütünü, tereyağını, lahanasını, biberini, domatesini ve birçok doğal ürününü gelip Akçaabat’tan alan insanlar artık yok. Sebebi Akçaabat’taki trafik ve otopark sorunu... Salı Pazarımızın üzerinde düşündüğümüz 3 kat otopark, alışverişleri kolaylaştıracağı gibi Hamam Çimeni altındaki otoparkı kullanılır biçime sokup ardından yıkıp altına 2 kat otopark yapacağımız Tekel binasını otopark sıkıntımıza pansuman yapacağız. Daha sonra otopark ve trafik sorununu bir daha ilçemizin önüne gelmeyecek şekilde masadan kaldıracağız. Tekel binasının hemen yanındaki emniyet ve adliye binalarını da Kavaklı’ya taşıyıp orada büyük bir meydan açıp Akçaabat’a nefes aldıracağız. Bu bölgelerin altını tamamen otopark yapacağız. Ayrıca Akçaabat Devlet Hastanesinin hemen karşısında yer alan sanayi bölgesini daha güzel, nezih bir sanayi sitesi yaptıktan sonra taşıyıp orayı devasa bir yaşam alanına çevireceğiz. Öte yandan Korupark projemizle halkımızı asırlık çınarların altında spora, gezintiye, nefes almaya davet edeceğiz.akcaabati-akcaabatlilarla-yonetecegiz5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler