Akçaabat'a Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Akçaabat'a Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan etmesiyle birlikte "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi.

        Akçaabat Söğütlü Atletizm Sahası’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz’ün yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu ve eşi Aynur Kocaoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras ve eşi Yeşim Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve eşi Fatma Yavaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Süleyman, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Sağlıklı yaşam için yürüyüşün çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Öz, "2013 yılını spor anlamında hareketle tamamlayıp 2014 yılına da hareketli girmek istiyoruz. Sağlık için yürümenin önemi çok büyük. Maalesef neslimiz spor ve beslenme alışkanlığının azalmasıyla beraber obeziteye doğru gidiyor. Bunu önlememiz için beslenme ve spor etkinlikleri konusunda biraz daha çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda güzel çalışmalar etkinlikler yapıyoruz. Trabzon’un avantajı çok güzel spor tesislerinin olması. Atletizm pistimiz, sahilde yürüyüş yollarımız, şehir içinde ve dışında kapalı-açık spor tesislerimiz var. Bütün bunlardan yararlanmalıyız. Fırsat buldukça yürüyelim. Sağlık için sevdiklerimizle beraber yürüyelim” dedi.   

saglikli-yasam-yuuruyusu2.jpg

Sağlıklı Yaşam İçin Günde 5 Km Yürüyün      

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, halkın sağlığını korumaya yönelik güzel bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Obeziteden kurtarmanın en iyi yolu günde en az 5 bin metre sağlıklı yaşam yürüyüşü yapmalıyız. Onun için herkesi bütün Trabzon’u günde 5 bin metre yürümeye davet ediyorum. Daha sağlıklı ve daha sportif Trabzon’umuzda beraber, huzurlu yaşama devam etmeyi tüm halkımızla paylaşmak istiyoruz” dedi.       

 Yürüyüş öncesinde katılımcılara "adımsayar" cihazı hediye edilirken, katılımcılar Obezitenin önemine dikkat çekmek ve obeziteye bağlı sağlık risklerini azaltmak amacıyla sahanın etrafında toplam 10 tur yürüyüş yaptılar. Yürüyüş sonrasında katılımcılara meyve ikram edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler