Akçaabat'a Modern Kültür Merkezi

Akçaabat'a Modern Kültür Merkezi

Akçaabat Belediyesi, ilçeye 12-13 bin metrekare inşaat alanı olan büyük çaplı kültür ve sanat merkezi yapıyor

KÜLTÜR VE SANATTA BÜYÜK ADIM 2 HAFTA SONRA İHALE EDİLECEK

Akçaabat Belediyesi, Trabzon’un büyükşehir olmasının ardından kapanan Söğütlü Belediyesi binasının yerine büyük bir kültür ve sanat merkezi yapıyor. Projesi hazırlanan ve 2 hafta sonra inşaat ihalesi yapılacak merkezin yapımı 2 yılda bitecek. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, geçmişte ilçe merkeziyle kopukluk yaşayan Söğütlü ve Yıldızlı’nın bu şekilde ilçeyle bütünlük yaşayacağını söyledi.

 

ULUSLAR ARASI NİTELİKTE

Merkezde, Devlet Tiyatrolarının konseptinde bir tiyatro salonunun da olacağını belirten Türkmen “Devlet Tiyatrolarının temsil verebileceği uluslararası nitelikte bir mekân olacak. Sergi salonları, sanat faaliyetleri için ayrı ayrı salonlar… Resim, müzik çalışmaları, diğer sanat dallarıyla ilgili birimler var. Spor faaliyetlerinin yürütülebileceği üniteler var. Önünde denize doğru kafeteryalar var. Oturma alanları var. Bugün Söğütlü’de 20 bin kayıtlı nüfus var. Yıldızlı’da 10 bin kayıtlı nüfus var. O mahalleye kaydolmamış kayıt dışı nüfus da var. Bu nüfus hızla artıyor. 30 bin nüfus yakın zamanda 50-60 bin nüfusa ulaşacak. Şu anda bile Trabzon’un Akçaabat’tan sonra en büyük yerleşim yeri orasıdır. Diğer ilçelerin hiçbirinin merkezi Söğütlü, Yıldızlı gibi değildir. Hemen yakındaki Yaylacık Mahallesi’nin de 17 bin nüfusu var, yürüme mesafesinde.” diye konuştu.

akcaabata-modern-kultur-merkezii.jpg

 

BÜTÜNLEŞME OLACAK

Türkmen şöyle devam etti: “O bölge geçmişten bugüne Akçaabat’tan kopuk gibi durdu. Farklı belediyeler vardı. Şimdi bir bütünleşme olacak. Kültür faaliyetleri bizi buluşturacak. Projede otopark da var. Hem açık hem kapalı otoparklar olacak. İşletmeyi belediyeye düşünüyoruz. Böylece otoparklar da ücretli olmayacak. Vatandaşlarımız araçlarıyla rahatlıkla gelecek. Akçaabat merkezinden o bölgeye kadar kesintisiz sahil yürüyüş yolu da yapıyoruz. Akçaabat’tan başlayıp sahilden yürüyüp kültür ve sanat faaliyetini takip edip aynı şekilde yürüyerek dönebilecek. Önemli bir bütünleşmeyi meydana getirmiş olacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Haberler