Akçaabat'a Kayak Tesisi

Akçaabat'a Kayak Tesisi

Akçaabat'a Kayak Tesisi

Hıdırnebi Turizm alanının planlaması ile ilgili olarak Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu Başkanlığında 12.02.2019 Salı günü öğlenden önce Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda geniş katılımlı bir toplantı yapılarak şehir plancısı “Modern Planlama” firmasının hazırladığı plan ve Avusturya kökenli İnput firmasınca yaratıcı konsept plan çalışmalarının sunumları yapılmıştır.

Toplantıdan sonra Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı uzmanı Murat Karaca, Avusturya İnput Firmasının temsilcisi Hannes Triebnik ve Akçaabat Belediyesi teknik elemanlarının katılımı ile TROF Derneğinden temin edilen arazi şartlarına uygun, kar üzerinde gidebilen iki adet araba ile Hıdırnebi Yaylasına çıkılmıştır.

Hıdırnebi Yaylası civarında, Karadağ yaylasının doruk noktasına kadar çıkılarak, kayak yapmaya uygun yerler araştırılmıştır. İncelemelerde, uzun süre karlı kalabilecek, arazi eğimi uygun, yeterli büyüklükte yerler üzerinde durulmuştur. Belirtilen özellikler açısından Düzlük Mevkii olarak bilinen bölgenin yakınında uygun bir alanın olduğu görülmüştür. Burada orta büyüklükte bir kayak merkezi yapılabilecektir. Bilhassa amatör kayakçılar ve çocuklar için Hııdrnebi Turizm alanı içerisinde önemli bir imkan sağlanmış olacaktır. Hıdırnebi Yaylası Turizm Planlaması kapsamında bu alanın da değerlendirilebileceği kanaatine varılmıştır.

 

1-393.jpg

3-361.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler