Akçaabat ve Sanat Konuşuldu

Akçaabat ve Sanat Konuşuldu

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıl dönümü münasebetiyle Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat kent Konseyi işbirliğinde düzenlediği etkinlikler devam ediyor.

Akçaabat’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıl dönümü münasebetiyle Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat kent Konseyi işbirliğinde düzenlediği etkinlikler devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Trabzonlu hemşerimiz ünlü ressam Süleyman Saim Tekcan’ın konuşmacı olduğu ‘Sanat’ adlı söyleşi gerçekleşti. Salonu hınca hınç dolduran bir kalabalığa seslenen Süleyman Saim Tekcan, Sanat’ı kendine özgü sade ve akıcı bir üslupla anlattı. Tekcan’ın eserlerinden, gezip gördüğü müzelerden ve kendi müzesinden de bahsettiği konuşmasında Akçaabat’ın kendisine sanat anlamında çok şey kattığını özellikle vurguladı. Tekcan, Akçaabat’ın ülkemizde sanata en çok yatkın olan, sanata değer veren ve sanatla iç içe olan şehirlerin başında geldiğini dile getirerek sanata ve sanatçıya katkılarından dolayı geçmiş dönem Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e ve desteklerini devam ettiren şehirdeki kültür ve sanat hayatını canlandırmak için çaba harcayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Hamamçimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda yapılan söyleşiye; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, belediye başkan yardımcıları Ali Güngör ve Serkan Özdemir, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı yaşar Erbaşaran, önceki dönem Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, eski milletvekili Ali Kemal başaran, profesörler, STK temsilcileri, ressamlar, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, salonu dolduran kalabalığa söyleşiye olan ilgilerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek “Trabzonlu hemşerimiz ünlü ressam Süleyman Saim Tekcan, sanat ile ilgili engin bilgilerini bizlerle paylaşarak ufkumuzu genişletecek. Burada kendisini dinlemek hepimiz için oldukça ayrıcalıklı bir durum. Şimdiden Süleyman Saim Tekcan’a bu güzel söyleşi için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Söyleşi sonunda Süleyman Saim Tekcan’a; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, eski milletvekili Ali Kemal Başaran ve CHP Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu çeşitli Akçaabat hatıraları takdim ettiler.

akcaabat-ve-sanat2.jpgakcaabat-ve-sanata.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler