Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat tek yürek

Akçaabatlılar Vakfı tarafından düzenlenen ve Akçaabat’ın sosyal ve kültürel ekonomik, sanatsal, siyasal gelişimine katkı sunmak amacıyla tüm sivil toplum, yönetici, iş adamı ve siyasilerin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Erol Günaydın Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, MHP İlçe BaşkanıMiraç Çınar,  Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran ve yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Abulvahap Altın’ın yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Dr. Ali Kemal Başaran, katılımın beklentilerinin altında gerçekleşmiş olmasından üzüntü duyduğunu belirterek, “Birebirken dört dörtlük olan Akçaabatlılar maalesef toplu halde bir şey ifade etmiyorlar. Akçaabat meselelerine sahip çıkmakta çok zayıf kalıyor.” dedi.

 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de yaptığı konuşmada böylesi platformlara ihtiyaç bulunduğunu belirterek Akçaabat gibi bir şehre başkanlık yapmanın gururunu yaşadığını söyledi. Akçaabat’a katkı sağlayan isimlerin başında gelen merhum Mustafa Cumur’u da konuşmasında yad eden Başkan Türkmen, “Bizim ortaya attığımız bir fikri o bir daha bize ihtiyaç bile duymadan neticeye ulaştırmıştır. Kendisini rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Akçaabat için söylenecek fikirlerin önemli olduğunu ifade eden Türkmen “Ben Akçaabat’ın belediye başkanıyım. Burada söyleyeceğiniz fikirler bize yön verecektir” dedi. Başkan Türkmen “Akçaabat’ın özellikli b ir şehir olmasını istiyoruz. Bunun için gayret ediyoruz.  Bir büyükşehrin kenar şehri olmasın bunun için çalışıyoruz” dedi.

Akçaabat için turizm önemli olduğunu ifade eden Türkmen “Akçaabat’ta bulun an lokantalarımız ülke standartlarının üzerinde. Birçok insan Akçaabat’a gelip yemek yiyor ve gidiyor. Bu insanları Akçaabat’ta tutmamız lazım. Kalacağı, alışveriş yapacağı yerler yapmamız lazım. Bunu en iyi şekilde yapmamız lazım” dedi.

 

Türkmen konuşurken salona giren Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu da yaptığı konuşmada Akçaabat’a üniversite kurulması işinin her zeminde takipçisi olacağını söyledi.

KTÜ Dünya üniversiteleri arasında sokmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Bıyıklıoğlu “Üniversitemizi yüksek standartlara çıkartmak için bir yaklaşım oldu.  Bizim yaklaşımımız bazı fakülteler KTÜ içerisinde kalıp, diğer birimleri Söğütlü’deki kampus esas olmak üzere bir üniversite içerisinde toplanması. Buradaki engel öğrenci sayımızın yetersi oluşu oldu. 55 bin civarında öğrencimiz var, bunun 80 bini aşması gerekir. Şuan için önümüze çıkan bu öğrenci sayısıdır” dedi.

Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, “Akçaabat’ın turizmden elde edeceği gelir ile ekonomisini düzeltebilir” dedi. Bıyıklıoğlu “Akçaabat yeşilliği ile çok özel bir yer. Turizmden elde edilecek gelir ile ekonomimiz düzeltilebilir” dedi.

Daha sonra gerçekleştirilen konuşmalarda ise Akçaabat için eksik olan ve yapılması gereken şeyler masaya yatırıldı.

Toplantının son bölümünde Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Ortamahalle halkından Enver topsakal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yavuz karan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Miraç Çınar, Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Müdürü Ali Balta, Saadet Partisi (SP) Yöneticisi Ayhan Beşli ile Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Salih Köse, Ahmet Ziya Atasoy ve Turhan Bektaşoğlu 6 dakikayla sınırlı konuşmalar yaptılar.

Bu konuşmalarda kendisine cevap hakkı düştüğünü ifade eden Başkan Türkmen’in de konulara açıklık getiren ikinci bir konuşma yapmasıyla devam eden program, Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nun konuşması ile sona erdi.

vakif-toplantisi-akcaabatta.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler