Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat Tek Ses

SAHİLİME DOKUNMA!

Doğu Karadeniz Sahil Karayolu’nun şehir içerisinden geçen tek yerleşim yeri olan Akçaabat’ta, Karayollarının Akçaabat’ın sahillerine göz diktiği, Akyazı tünel çıkışından itibaren Yıldızlı, Söğütlü ve Yaylacık sahillerini kullanarak yeni bir karayolu çalışması yaptırdığı öğrenildi.

Akçaabat Düzköy Kavşağı ve Söğütlü’de Trabzon Üniversitesi’nin önünde bulunan kavşaklar için hiçbir çalışma yapmayan, Güney Çevre Yolunu unutan Karayolları, Akçaabat sahillerinden geçirmeyi planladığı karayolu için özel bir firmaya etüt çalışması yaptırmaya başladı.

Kent Konseyi de karşı

Güney Çevre Yolu yerine daha maliyetli olan ve Doğu Karadeniz’de ender kalan doğal kıyıları talan edecek olan bu projeye vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin tepkisi gecikmedi. Akçaabat’ta kısa bir süre önce kurulan Kent Konseyi de duruma tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Yola EVET ama deniz dolgusuna HAYIR !

Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz’in en güzel, en doğal, en tarihi, en güzel iklimi olan kenti Akçaabat.  Ama aldığımız duyumlara göre Akçaabat Yıldızlı’dan başlamak üzere Akçaabat Limanına kadar olan 5 km’lik alanda yol deniz dolgusu yapılarak sahile alınmak isteniyormuş. Bu sebeple Karayolları Genel Müdürlüğü özel bir şirkete çalışma yaptırıyormuş. Sebepte belli saatlerde Söğütlü Yaylacık arasında trafik yoğunluğu gösterilmekte. Evet, belli bir saatte belirlenen yerlerde yer yer trafik yoğunluğu var. Ama çözüm yolun 5 km’lik kısmını sahile almak değil. Böyle bir çalışma yapmak bu şehrin lehine hiç değil. Sahilden yol geçirmek denizi doldurmak demek. Sahilden yol geçirmek sahilin doğal yapısını bozmak, son kumsalları bu halkın elinden almak demek. Hâlbuki çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir. Biz de Akçaabat Kent Konseyi olarak diyoruz ki “ Yola evet ama deniz dolgusuna hayır. Sahile yolun alınmasına hayır! “ ifadelerine yer verildi.

Çözüm, Güney Çevre Yoludur

Köse, “Bu kent için asıl çözüm Akçaabat’ın Güney’inde geçecek Güney Çevre Yoludur. Akçaabat Kent Konseyi ve bizi destekleyen halkımız, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler adına diyoruz ki; biz bu bölgenin kadim kentini seviyoruz. Bu kentin turizmi için, bu kentin tarihi için, bu kentin gelişmesi için, ticareti için, coğrafyası için deniz dolgusu yapılarak sahilden yapılacak 5 kilometrelik bir yolu doğru bulmuyoruz. Gerekirse bu hususta hem eylemsel hem de hukuksal mücadelemizi yapacağız. Önce iki kavşağın ivedilikle yapılması, Pulathane Bulvarı’nın tamamlanması daha sonra da asıl çözümün bu şehir için  “Güney Çevre Yolu” olduğunu tüm basın önünde açıklıyoruz. Sahilden geçilecek yola “Hayır”, Güney Çevre Yoluna ” Evet” diyoruz. Kimsenin de Akçaabat’ı denizden mahrum etmeye yeltenmemesini, sahillerimize dokunmamasını tavsiye ediyoruz.” Şeklinde sözlerini tamamladı.

akcaabatta-sahil-yuoluna-tepk-aciklamai.jpgakcaabatta-sahil-yuoluna-tepki.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Haberler