Akçaabat Tarihi yazılıyor

Akçaabat Tarihi yazılıyor

Akçaabat'ın Tarihi Yeniden Yazılıyor...

 

AKÇAABAT Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu’nun tavsiyesi üzerine ilçenin tarihi yeniden yazılıyor. Komisyonda İstanbul, Erzincan, Aksaray Üniversiteleri’nden öğretim üyeleri ile çok sayıda araştırmacı yer alıyor. Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu’nun tavsiyesi üzerine Akçaabat Belediyesince oluşturulan Akçaabat Tarihini Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in başkanlık ettiği toplantıya üyelerin tamamı katıldı.

 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fethi Gedikli,  çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Akçaabat’ta kapsamlı bir Akçaabat Tarihi yazmak için Akçaabat Belediye Başkanımız Şefik Türkmen’in öncülüğünde hayırlı bir adım atıyoruz. Ümit ediyorum ki, bu adım başka büyük ve yeni adımları takip edecek ve sonunda Akçaabat kendine yakışır bir kitaba kavuşacaktır” dedi.

Komisyonun amacı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Şefik Türkmen de, “Trabzon’da, Ankara ve İstanbul’da ya da komşu bazı illerde ilgili görülen bütün kaynaklarda Osmanlı kayıtları dâhil, kurumlara ait eski ve yeni kayıtların tek tek gözden geçirilerek Akçaabat tarihinin bilinmeyen yönleri tespit edilerek Akçaabat tarihinin en doğru şekilde yeniden yazılması amaçlanmaktadır. Bu hususta gerekli görüldüğü takdirde paneller ve konferanslar düzenlenecek, elde edilecek bilgilerin kaynaklarıyla birlikte kitaplaştırılması sağlanacaktır. Bu yorucu çalışma sonunda geçmişi günümüze ve yarınlara en doğru ve en sağlıklı bir şekilde günümüz insanlarına ve gelecek nesillere taşınması gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

 

AKÇAABAT TARİH ARAŞTIRMA

KOMİSYONUNDA KİMLER VAR?

Akçaabat Tarihini Araştırma Komisyonu şu isimlerden teşekkül ettirildi:

 

1-Şefik Türkmen (Akçaabat Belediye Başkanı), 2-Haydar Gedikoğlu (Emekli Öğretmen-Yazar), 3-Prof. Dr. Fethi Gedikli (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi), 4-Necmettin Aygün (Aksaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi), 5-Ali Mesut Birinci (Osmanlı Arşivleri Uzmanı), 6-Songül Alşan (Erzincan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi), 7-Zehra Topal (Araştırmacı), 8-Kadir Topal (Tarih Öğretmeni), 9-İsmail Topal (Akçaabat Yeni Haber Gazetesi Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü), 10-Ali Hocaoğlu (Tarih Öğretmeni), 11-Osman Mumcu (Belediye Özel Kalem M.), 12-Turhan Bektaşoğlu (Akç. Kültür ve Sosy. İşl. M.)

Haber:Muhammet Yavruoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat