Akçaabat Platformu 3. Toplantısını Yaptı

Akçaabat Platformu 3. Toplantısını Yaptı

Akçaabat Platformu 3. Toplantısını Yaptı

Akçaabat’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve resmi kurum temsilcilerinin katılımıyla daha önce 2 kez gerçekleştirilen Akçaabat Platformu toplantınsın 3.Sü Akçaabatlılar Vakfı önderliğinde yapıldı.

 Körfez Köfte Salonu’nda yapılan toplantıya şu isimler katıldı; Soner Şenel (Kaymakam), Şefik Türkmen (Belediye Başkanı), Ali Kemal Başaran (Akçaabatlılar Vakfı), Sabri Kahramanoğlu ( AK Parti), Musa Hacıoğlu (CHP), Musa Aydın (BTP), İsmail Şener (SP), Mustafa Hikmet Eyüpoğlu (Ziraat Odası), Yaşar Sivrikaya (Esnaf ve Sanatkârlar Odası), Sebahattin Yazıcı (Bölge Veteriner Hekimler Odası), Ali Şentürk (Şoförler Odası), İsmail Bulut (Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi), Eyüp Gedikli (Türkiye Muhtarlar Derneği), Necati İsak (Oto Galericileri Derneği), Ali Kalaycı (Sanayi Sitesi Derneği), Sadık Atmaca (Emniyet Derneği), Osman Başocak (Gazeteciler Cemiyeti),Ahmet Çilingir (folklor Derneği), İsmail Alış (Muhtarlar Derneği), Osman Tok (Kızılay).

Akçaabat’ın mevcut sorunlarının dile getirilmesi, çözüm önerilerinin sunulması, sorunların ortadan kalkması için yapılanları takip etmek ve kamuoyu oluşturulması amacıyla sivil toplum örgütlerinin önderliğinde kurulan “Akçaabat Platformu”  3.sünü gerçekleştirdi. “Akçaabat ve Turizm”  konusuyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran yaptı. Başaran, yapılan organizasyonun partiler üstü bir toplantı olduğunu ifade etti.

Akçaabatlılar Vakfı olarak görüşleri ise Abdulvahap Altın tarafından okundu. Altın “İlçemizin tanıtımı için; turizm, sanat ve kültür olduğuna göre bu şehrin turizm şehri olması için gerekenler nelerdir ve biz sivil toplum örgütleri olarak bu düşüncenin neresinde yer alabiliriz diye bu akşam bir aradayız. Amacımız daha yaşanılır daha mutlu daha sevecen bir İlçe olmaktır. Biz bugün burada herhangi bir kurum veya kuruluşu eleştirmeyeceğiz, sadece bir sivil toplum kuruluşu olarak turizmin gelişmesinde gerek fikir gerekse eylem bazında nasıl yardımcı olacağız ve birliktelik sağlayacağız. Biz Akçaabatlılar Vakfı olarak önceliği turizm ve eğitimde görmekteyiz.Bunu söylerken Turizmin alternatifi olan ve İlçemize katma değer katacak olan işlerin de düşünülmesi gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

akcaabat-kabugunu-kiriyor1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler