Akçaabat Neden Olmasın?

Akçaabat Neden Olmasın?

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: “Akyazı’nın zemin yapısı stat için uygun görülmezse, başka yerde stat yaparız” dedi. Gözler Akçaabat'a çevrildi İşte size stat yeri.

 

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Akyazı’nın zemininin stat için uygun olmadığı yönündeki eleştirileri değerlendirdi. Gümrükçüoğlu, “Buna karar verecek olan, bu konuda gerekli çalışmaları yapan ekiplerdir. Zemin için olumsuz sonuç çıkarsa da bizim mücadelemiz bitmez. Akyazı’nın alternatifleri vardır” dedi.

Akayazı projesinden çok daha az bir maliyet ile yapılabilecek Söğütlü'deki stadyum için herşey müsait. Karadeniz oyunları nedeniyle 4 nizami sahanın birleştirilmesi sonucu atletizim pisti yapılmış, geri kalan alanda ise bir nizami sentetik saha ve Akçaabat Sebatspor idman sahası yapıldı. Bunun yanısıra, denizin Akyazıya göre çok daha yüzey olması ve yapılacak küçük bir dolgu ve az sayıda binanın kamulaştırılması sonucu ortaya en az Akyazı'daki alan kadar bir alan çıkacağına inanıyoruz. Buraya yapılacak olan stadyumun yanısıra deniz kenarınada lük oteller yapılabilir. Bizden duyurması.


Atletizim pistinin tribün ihalesi kısa bir süre içerisinde yapılacak. 2011 oyunları sonrası Akçaabat Sebatspor'a futbol sahası olarak teslim edilecek. Buna karşılık Akçaabat Fatih Stadyumu TOKİ'ye verilecek.

 


Bu alanın büyüklüğünü hesaplamadık ancak, Akyazı projesine eşdeğer bir alan olacağı kesin.


İşte bu alanın eski hali.

Haber: Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Spor