Akçaabat Masaya Yatırıldı

Akçaabat Masaya Yatırıldı

Akçaabatlılar Vakfı önderliğinde , Birlik, Beraberlik ve İlçeye Bakış konulu bir toplantı düzenlendi.

 

Akçaabat Körfez Köfte Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Vakıf Başkanı Ali Kemal Başaran,  siyasi parti ilçe başkanları, STK Temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve spor kulübü başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Osman Nuri Ekim şöyle konuştu “Trabzon’a bir Üniversite kazandırılmıştır. Şimdi bunu geliştirmek ve Trabzon adına yakışır bir marka üniversite yapmalıyız. Şuan yer ile ilgili sorunları var. Biz yeni yerleşkenin daha batıda ve daha geniş bir alanda yapılması taraftarıyım.  İl Jandarmanın yeri ile ilgili aynı fikirde değilim. Bize daha batıda daha büyük bir arazi lazım. En az şu anki araziden 4 -5 kat daha büyük bir araziye ihtiyaç var. En az 1000 dönümlük bir araziyle Trabzon’un örnek bir üniversite olur. Biz daha batıda olmasını ve öğrencilerimizin Akçaabat ile direk bağlantı sağlayacağı bir bölge olmalıdır. Şahsi fikrim bu yöndedir. Plan ve programımız bu şekildedir. 2. konu Akçaabat’ın sahilinden geçirilmesi planlan yol konusudur. Bunun sahilinden geçirilmesini isteyen kimse yoktur. Biz sahilin yürüyüş yolları ve sosyal alanlar olmasını her platformda belirtiyoruz. Bunu bakanlarımıza ve milletvekillerimize bu şekilde olmasını istiyoruz. Biz öncelikle Pulathane bulvarının açılmasını istiyoruz. 10 adet dava dosyası var ve bunları hızlandırmak için çalışılıyoruz. Yeni yılda biz arkadan geçen bir yola kavuşmuş olacağız. Bu yönce çalışmalar yapılıyor. Kavşakların yapılması için bakanlarımıza ilettik ve mali sıkıntılar halledildiğinde bu kavşaklar yapılacaktır diye umut ediyorum. Bunlar kısa vade planlar. Ama bizim asıl amacımız Güney çevre yoludur. Bu bizim ve Trabzon’un önünü açacak projedir. Vakıf bir işin tekrarlanabilmesi için kurulan organizasyon. Biz bunu nasıl geliştirebiliriz. Akçaabat’a değer katacak neler yapılmalıdır. Bu en önemli konudur.  Akçaabat’ta eğitim konusunda vakıf ile görüştük. Akçaabat’ta öğrencilerimize nasıl faydalı oluruz diye bir çalışma yapılmalıdır. Vakıf daha aktif, ve daha faydalı işler nasıl yapılmalıdır” dedi.

Akçaabat’ta birçok proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Ekim “Akçaabat şehir içindeki planlanan yeni dik yollar ile açmalıyız.Millet bahçemiz tamamlanmak üzere, çevre duvarı, yürüyüş yolları tamamlanmış ve 2 ay süre içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Sahilde yürüyüş yolları ile ilgili bir proje hazırladık ve Büyükşehir ile birlikte bir çalışma ile bunu uygulamaya geçireceğiz. Mevcut parkımızı proje çalışmalarımız devam ediyor. Ödeneği de hazır ve kısa süre içerisinde bu yürüyüş yoluna kavuşturmalıyız. Vatandaşlarımızın otoparklara girmelidir. Şu anda 4 adet kapalı otoparkımız ve farklı noktalarda otoparklarımız var. Bunun uygulamamız ile ilgili problemimiz var. Vatandaşlarımız bu otoparkları tercih etmiyor. Şimdi bununda ilgili bir çalışmamız var. Kısa sürede bunu hayata geçireceğiz. Büyükşehir Akçaabat’a 2020 yılında bir otopark yapılmasını plana aldı. Bunu da hayata geçirdiğimizde otopark sorununu halletmiş olacağız” dedi.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe konuşmasında “Trabzon Üniversitesi’ni biz daha batıda geniş bir arazide kurmak için çalışılıyoruz.  Bu Akçaabat’ın çıkarlarını gözetmek için gayret göstereceğiz. Biz Akçaabat konu olunca hep birlikte ses çıkartmalıyız. Bunu bugünlerde en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz.  Üniversite Akçaabat’tan bazı binaları istiyoruz. Akçaabat’ta bir yol (Sahilden)  hikayesi var. Bu yola biz karşı, belediye karşı, siyasiler karşı  ve Akçaabat karşı. Buna rağmen bu yol yapılamaz. Biz bunu Ankara’da takip ediyoruz. Gerekirse orada yatar yolun buradan geçmesini engelleriz. Akçaabat’ta çok sayıda proje var. Bunları burada tek tek açıklamak istemiyorum. Ama şunu bilin Akçaabat’ta yapılan projeler kadar hiçbir şehirde yok. Akçaabatlılar olarak birlik ve beraberlik olmalıdır. Vakıf olarak öğrencilere ne kadar faydalı olduk, Akçaabat’ta neler kazandırdık bunu konuşmalıyız” dedi.

 

Mehmet Salih Köse ise konuşmasında “Yürüyecek insanların ruhuna gönüllerine dokunacak çalışmalar yapmalıyız. Ne kadar park yapsanız veya kaldırım yapsanız ve bunu başaramaz iseniz bu bir işe yaramaz. Her gün yeni bir sorun olacaktır. Planlı bir yayla turizmi. Alan bulsak bize en az 20 yıl alır. Biz mevcut üniversitenin sorunlarını nasıl hallederiz. Diye düşünüyoruz.  Yöneticiler, Hukuk, turizm ve konservatuvar,  Trabzon üniversitesine bağlı. Yapılan anlaşma ile Temmuz ayı’na kadar Hukuk fakültesini boşaltmalıdır.  Teklifleri şu bize en az Hukuk fakültesine kadar bir mekan bulmak zorundayız.  Söğütlü belediyesinin yeri olabilir. Turizm otelcilik özel bir firmaya verilmiştir.  Biz bu okulun Turizm Meslek Yüksek okulu olarak planlamalıdır. Bize Akçaabat ne verdi diyorlar. Ön taraftaki giriş kapısını biz yapmak için söz verdik. Biz Jandarma alanının üniversiteye verilmesine destek veririm” dedi.

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı  Ali Kemal Başaran “Akçaabat konu olunca siyaset bir kenara atılmalıdır. Biz hep bunun uğraştık. Trabzon’a bir üniversite kazandırıldı. Şimdi bunu buraya mal etmek lazım. Kampüsünü Akçaabat’a kazandırmalıyız. Buradaki üniversite öğrencileri Akçaabat’a kalmaları sağlanmalıdır. Jandarmanın yerini üniversiteye aktarma çalışmalıyız. Kamuoyu oluşturmalıyız. Gerekirse rektöre gidelim veya Ankara’ya gidelim ve bu isteğinizi siyasilere iletelim. 2. Konu Akçaabat için yol sorunu. Akçaabat’ın sahilinden geçirilmesi planlanan yola hepimiz karşı çıktık. Buna başkanımızda karşı çıktı. Bunun yerine arka taraftan tüneller ile veya viyadükler ile yolun geçmesi planlanmalıdır.  Akçaabat’ın nüfusu artıyor. Bizim yola ihtiyacımız var. Bu yolun içeriden geçmesi büyük bir başarı olur ve şehrimizi arka taraflara açmış oluruz" şeklinde konuştu.

Toplantı görüşlerin dile getirilmesi ile sona erdi.

akcaabatlilar-vakfi-001.jpgakcaabatlilar-vakfi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler