Akçaabat Kurtuluşu Kutladı

Akçaabat Kurtuluşu Kutladı

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşun 98. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşun 98. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlere, Akçaabat Kaymakam Vekili Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon komutanı Mustafa Selçuk, Cumhuriyet Savcısı İsmail Mermerci, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

17 Şubat Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İbrahim Türk ile Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emel Ömeroğlu’nun sunuculuğunda yapılan törende, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparak  tüm şehit ve gazileri şükranla andıklarını belirtti. Başkan Türkmen "Güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümünü kutluyoruz. Bu mutlu, bu onurlu gün hepimize kutlu olsun. Bu güzel günlere ulaşmamızda emeği geçen, canlarını ortaya koyarak mücadele verenleri şükranla anıyorum. Aramızdan ayrılmış olan gazilerimize ve bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşanlara Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Törende Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen “Akçaabat Sevgisi” konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi.

Kurtuluş programı Akçaabat Belediyesi Halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ve Hanımlar Kültür evi tarafından düzenlenen el sanatları sergisinin açılışı ile son buldu.

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler