Akçaabat İlki Yapıyor

Akçaabat İlki Yapıyor

Akçaabat Belediyesi’nin daha temiz ve yaşanılabilir bir Akçaabat için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, şehrin belirlenen noktalara yeraltı çöp konteyneri koyulacak.

YERALTI ÇÖP KONTEYNERİ SİSTEMİNE GEÇİLECEK

 

Yeraltı çöp konteyneri ile birlikte Akçaabat’ta çöp sorununun çözülmesi hedefleniyor. Hem görüntü hem de kullanım açısından vatandaşları oldukça memnun edecek bu uygulama sayesinde özellikle yaz aylarında oluşan koku ve sivrisinekler tamamen ortadan kaldırılmış olacak. Yeni sistem yeraltı çöp konteynerleri, çevre dostu olduğu gibi insan sağlığı açısından da oldukça önemli.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Belediye olarak her zaman daha yaşanılabilir, düzenli ve temiz bir şehir için çalışıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi vatandaşımızın ve şehrimizin yararına olacak her işin arkasındayız. Yeraltı çöp konteynerleri sayesinde sokak ve caddelerimizde kirlilik önlenecek hem de şehrimiz daha modern bir çöp toplama sistemine kavuşacak. En kısa zamanda şehirde belirlediğimiz noktalara konteynırları yerleştireceğiz. Tabi biz bu uygulamaları yaparken özellikle şehrimizin temizliği konusunda ve diğer işlerimizde vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Biz bu şehri hep birlikte daha yaşanabilir bir Akçaabat haline getireceğiz. Vatandaşlarımızın desteği ve özverisi olmazsa çalışmalarımızda başarılı olamayız. Biz temizleyeceğiz ardından vatandaşlarımız bu temizliği koruyacak. Vatandaşlarımız çevreye bilinçsizce sigara izmariti, ambalaj, kağıt vs. çöpler atmamalı. Aksine bunları atanları uyarmalı ve Belediyemiz zabıtasına bildirmelidir. Bunun yanında biz bir kavramdan bahsetmiştik. Gönül zabıtacılığı. Herkes kendini birer gönüllü zabıta olarak düşünsün. Çevremizdeki olumsuz hareketlere, yasak davranışlara vatandaş olarak sizler de duyarsız kalmayın. Bu şehir hepimizin. ” şeklinde konuştu.

2-539.jpg4-393.jpg6-258.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler