Akçaabat Horonda Zirvede

Akçaabat Horonda Zirvede

Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunlarında fırtına estirdi ve adını Türkiye finaline yazdırdı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 2015 yılı faaliyet programında yer alan geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kulüpler arası Halk oyunları yarışması bölge finali Artvin’de yapıldı.

            Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulubü yarışmaya bu yıl yıldızlar, gençler ve büyükler geleneksel dalda olmak üzere 3 kategoride katıldı. Belediye Gençlik ve Spor Kulubünü yarışmalara Halk oyunları usta öğreticileri Gökhan Koç ve Volkan Küçük hazırladı.

            Bir hayli heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmada dereceye giren ekipler şu şekilde oluştu:

            Yıldızlar geleneksel dalda Beşikdüzü Spor Kulübü 89.40 puanla birinci olurken Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 87.60 puanla ikinci oldu ve Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Gençler geleneksel stilize dalda Beşikdüzü Yeşilköy spor kulübü 90 tam puanla birinciliği göğüsledi. Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 87.80 puanla dördüncü sırayı aldı.

 Bir hayli çekişmeli geçen büyükler geleneksel dalda ise sonuçlar şöyle oldu. Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 90.20 puanla birinci olurken, İmece Gençlik Spor Kulübü 90 tam puanla ikinci oldu ve adlarını Türkiye finaline yazdırdı.

horon1-001.jpg

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu:’’Akçaabat Belediyesi Gençlik Spor Kulübü horoncularımızı yürekten tebrik ediyorum. Amacımız Türkiye birinciliği olup Trabzon’u en iyi şekilde temsil etmektir.’’dedi.

             Müsabakalarda dereceye giren ekipler, daha sonra belirlenecek tarihte düzenlenecek Türkiye finali yarışmasına katılacaklar.

horon-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler