Akçaabat Fındık Alım Noktasına Ziyaret

Akçaabat Fındık Alım Noktasına Ziyaret

Akçaabat Fındık Alım Noktasına Ziyaret

Akçaabat Fındık Alım Noktasına Ziyaret

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat ilçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat TMO Fındık alım noktasında incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde; Fındık üreticilerimizin ürün satış sürecini başından sonuna kadar yerinde gözlemlemek ve değerlendirmek  için Akçaabat İlçe Başkanımız Ahmet Hüseyin Altıntepe ve Akçaabat Ziraat Odası Başkanımız Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ile birlikte Akçaabat TMO Fındık alım noktasında incelemelerde bulunduk.

 

Üreticilerimiz ve fındık alım noktasında görevli uzman TMO personeli ve yetkilileri ile 2019 yılı fındık alımına yönelik sahada yürütülen uygulamada yaşanan memnuniyet konusunda karşılıklı istişare etme, tüm işleyişi taraflardan dinleme ve ileriye yönelik geliştirilebilecek profesyonel fındık politikalarını değerlendirme fırsatı yakaladık.

akcaabat-tmo-1.jpgakcaabat-tmo-3.jpg

 

Fındık üreticisi bölgelerden seçilmiş Milletvekilli arkadaşlarımız ile birlikte Tarım ve Orman Bakanımızla yapılan istişareler ve Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği  destek ve talimatlar  ile fındık üreticisinin ziyadesiyle memnun olacağı bir fiyat açıklanmış ve her ilde kurulan komisyon marifetiyle il geneli ve ilçelerde yapılan fındık bahçesi kapasite incelemesi neticesinde, dönüm başı üretim kapasitesi tespit edilerek, üreticimizin fındığının  TMO tarafından kurulan noktalarda alım işlemine başlanmıştır.

 

Fındığın üretiminden tüketimine kadar neredeyse tüm bileşenlerinin hazır bulunduğu ziyaretimiz sırasında fındık üreticisinin, TMO’nun fındık alım işlemlerinden duydukları memnuniyeti yerinde görme fırsatı yakaladık.

 

Fındık üreticisinin fındığını satma sürecinde, internet portalı üzerinden randevu ile fındık alımının sistematik bir şekilde işletilmesi, fındık alım noktalarında ülkemizin değişik bölgelerinden TMO personelinin geçici görev ile görevlendirilmesi, yeterli olmaması halinde ilave personel görevlendirilecek şekilde planlamalar yapılması, kurulan alım noktalarında teknik altyapıda oluşabilecek arızalar veya başka sebeplerden ötürü fındığını satış için TMO noktalarına getiren üreticinin mağdur edilmemesi için gerektiğinde personelin ekstra mesai ile çalıştırılması gibi TMO’nun süreci kolaylaştıran uygulamaları memnuniyet verici.

Üreticinin nemli fındığını tekrar kurutarak alım noktasına getirebilmesi için randevu yenileme ile ilave süre verilmesi yine üreticinin mağdur edilmemesi adına güzel bir uygulama.

Ayrıca kaliteli fındık üreticisi ile tüketicinin de hakkını gözeten TMO, çürük veya kalitesi düşük fındık alımında % 3 oranındaki fındığı tolere etmesi ve bunun üzerinde bir oranı kabul etmemesi, dolayısıyla hakkaniyetten taviz vermemesi ve bu işlemleri şeffaflık içerisinde yürütmesi halkımız nazarında takdir edilmesi gereken diğer bir husus olarak değerlendirilmeli. Fındık üreticisinin, ziyaretimiz esnasında bizlere ilettikleri soru veya sorunlarla ilgili olarak, yetkililerden bilgi alarak oradan alınan cevapları ve gerekçeleri de anında üreticilere aktardık.

Özveri içerisinde çalışan, evlerinden, ailelerinden uzakta fındık alım süreci için ülkemizin değişik illerinden görevlendirilen TMO personeline ve fındığın bahçesinden soframıza gelene kadar ki süreçte emek sarfeden herkese teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler