Akçaabat Festivale Hazırlanıyor

Akçaabat Festivale Hazırlanıyor

Akçaabat Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne hazırlanıyor.

 

Başkan Türkmen, festivale yöresel folklor ekiplerinin yanı sıra uluslararası birçok ekibin katılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, festival kapsamında 6 ülkeden halk dansları ekibinin gelmesini beklediklerini, yurtiçinden ise çok sayıda ilden halkoyunları ekibinin festivale renk katacağını belirtti. Başkan Türkmen “Bu yıl 21.'sini düzenleyeceğimiz Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’ni 20-25 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceğiz. Hıdırnebi Yaylası ve şehir merkezinde yapılacak olan festivale şu ana kadar yurtdışından Kosova, Makedonya, İran, Yakutistan, Tataristan, Osedya halk dansları grupları ile yurtiçinden Bucak, Ankara, Bodrum, Urfa, Arhavi ve İstanbul yörelerine ait halkoyunları grupları katılmaları kesinleşti. Ayrıca Akçaabat Folklor Derneği Halkoyunları Grubu ile yakın ilçe, belde ve köylerdeki halkoyunları grupları da festivale renk katacaklardır. Festival kapsamında voleybol turnuvası, sokak basketbolu, masa tenisi, penaltı atma yarışması, kano yarışması, olta ile balık tutma yarışması, resim yarışması, yelken gösterileri ile yöresel stantlar gibi çalışmalarda yer alacaktır. Bu yarışmalardan bazıları 2 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve festival tarihinde kadar tamamlanacak” dedi.

Festivalin en önemli ayaklarından birisi olan kortej yürüyüşü ve yayla göçü canlandırılmasının daha görkemli bir şekilde yapmayı planladıklarını ve festival boyunca ülke çapından birçok sanatçının sahne alacağını ifade eden Türkmen “Etkinlikler, 20 Temmuz Çarşamba günü, bölgenin en büyük şenliklerinden olan ve on binlerce insanın toplandığı Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başlayacak, 22 Temmuz Cuma günü yurtiçi ve yurt dışından şehre gelen halkoyunları grupları, yöresel gruplar ve halkın katılacağı festivalin en önemli ayağı olan kortej yürüyüşü, yayla göçü ve sahildeki kemençe ve davul zurna eşliğindeki büyük horon halkası ile devam edecektir. Festivalde sanatçılarımızdan Nadide Sultan, Sinan Yılmaz ve Zeynep Başkan sahne alacak” dedi.

Festival tarihinin Trabzon’da yapılacak olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile aynı tarihe denk gelmesinin de sevindirici olduğunu belirten Başkan Türkmen, “Bu tarihlerde bölgemize çok sayıda yabancı sporcu ve idareci gelecek. Bu konuklarımıza bölge kültürümüzü daha yakından tanıtma ve onları eğlendirme fırsatı da bulmuş olacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat