Akçaabat es geçildi

Akçaabat es geçildi

Akçaabat es geçildi

 

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Ortahisar, Beşikdüzü, Of ve Maçka belediyelerinin de desteklediği “Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali”nde Akçaabat’ın paydaş olarak yer almaması hemşehrilerimizin tepkilerine neden oldu.

“Horonun başkenti” olan ilçemizin bu etkinlikte bırakın organizatör olarak yer almasını bırakın etkinliklerden birine bile mekan oluşturmamasını ayıp olarak nitelendiren Akçaabatlılar, etkinliğin Akçaabat Festivali’nden hemen önce düzenlenmesini de manidar buldular.

4 ilçede etkinlik

Öte yandan Trabzon'da bu yıl birincisi düzenlenen “Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali” KTÜ’de düzenlenen törenle başladı. Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali’nin açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatseverler hazır bulundu.

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Ortahisar, Beşikdüzü, Of ve Maçka belediyelerinin de desteğiyle 6-13 Temmuz'da ilçelerde de gerçekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı halk oyunları toplulukları sahne alacak. Festivalde, Türkiye'nin yanı sıra 12 ülkenin halk oyunları topluluğu da ağırlanıyor.

Festivalin açılış programında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz insanının yapısı ve yaşamının horonu şekillendirdiğine dikkat çekti.

Festival için Trabzon’a gelen yerli ve yabancı gruplara Trabzon halkı adına ‘hoş geldiniz’ diyen Gümrükçüoğlu, “Barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün şehri olan Trabzon’da düzenlenen festivalin sloganının ‘Dünya Barışı İçin Horonla El Ele” olarak belirlenmesi, sizlerin kıymetli katılımları ile inanıyoruz ki bütün dünyaya verilecek en anlamlı mesajdır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat