Akçaabat Ekibinden  Ankara Çıkarması

Akçaabat Ekibinden Ankara Çıkarması

Akçaabat Ekibinden Ankara Çıkarması

Başkan Ekim’den Ankara Çıkarması

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A.Hüseyin Altıntepe, Akçaabat ile ilgili projeleri ve yatırımları takip etmek için Ankara’ya gitti.

Projeler şehri Akçaabat’ımız ile ilgili yatırımların takibi için Ankara’ya çıkarma yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı A. Hüseyin Altıntepe; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u, Gençlik ve Spor Bakanımız  Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’nu ve TOKİ Başkanımız  Ömer Bulut’u ziyaret ettiler.

Ankara’da gitmiş oldukları bütün kurumlarda en iyi şekilde karşılandıklarını ve görüşülen konular hakkında destek sözü aldıklarını ifade eden Başkan Ekim “Çağdaş belediyecilik anlayışı ile planlı kentleşmeyi sağlamak ve Akçaabat’ımızı marka bir şehirlerden biri haline getirmek için üretmiş olduğumuz projeleri görüşmek ve projelerimize destek aramak üzere Ankara’da bir dizi temaslarda bulunduk. Ziyaretlerimizde bizlere Ak Parti Trabzon Milletvekillerimiz Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora eşlik ettiler. Desteklerinden ötürü Milletvekillerimize şükranlarımız sunuyorum.” Dedi.

Söğütlü Kültür Merkezi İhale Ediliyor.

Başkan Ekim “ İçişleri Bakanımız   sayın Süleyman Soyluyu ziyaret ettik. Kendisi ile Akçaabat ile ilgili projelerin genel değerlendirmesini yaptık. Kendileri projelerin gerçekten vizyon projeler olduğunu ve Akçaabat’ı geleceğe taşıyacak projeler olduğunu ifade ettiler.  Bakanımız özellikle Söğütlü Kültür Merkezi Projesinin biran önce hayata geçmesi noktasında bizlere destek vereceğini ifade etti. Söğütlü Kültür Merkezi Projesi yatırım planına alınarak Ağustos ayı içerisinde ihale edilecek” dedi.

Akçaabat Spor Şehri Olacak

Gençlik ve Spor Bakanımızla Akçaabat’ta Spor Yatırımlarını görüştük.

En yoğun görüşmelerimiz Gençlik ve Spor Bakanımızla oldu diyen Başkan Ekim “Akçaabat’a Gençlik Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu yapılması noktasında istişarelerde bulunduk. Akçaabat Kültür Sanat ve Turizm Şehri olmasının yanında aynı zaman bir spor şehri olduğunu ifade ettik. Özellikle Akçaabat’ta yapılacak olan Uluslararası Gençler Atletizm Dünya Şampiyonasına ilçemizi hazırlamamız gerektiğini bu noktada tesislere ihtiyacımızın olduğunu belirttik.  Bakanımız da Uluslararası Organizasyonun Akçaabat’ta yapılacak olması Akçaabat’ımız için çok önemli olduğunu ifade ederek gerekli olan bütün tesisleri Akçaabat’a kazandırarak Gençler Atletizm Dünya Şampiyonasında Ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güney Çevre Yolu Hız Kazanıyor

Karayolları Genel Müdürümüz, hemşehrimiz, sayın Abdulkadir Uraloğlu ile Akçaabat’ta ulaşım konusunda görüşmeler yaptıklarını dile getiren Başkan Ekim “ Yaz mevsimin gelmesiyle ve pandemi sürecinde normalleşmenin başlaması sonucunda İlçemizin nüfusu normal nüfusunun iki katına çıktı. Bu artıştan dolayı hem vatandaşlarımız hem de turistler Şehrimizde ulaşım noktasında sorunlar yaşıyor. Yapımı devam eden Pulathane Bulvarı inşaatının biran önce tamamlanması ve uzun vadede ise Güney Çevre Yolunun Akçaabat geçişinin yapılması gerektiğini ifade ettik. Genel müdürümüz bahsedilen projelerin gündemlerinde olduğunu söyleyerek Pulathane Bulvarı inşaatını sene sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını fakat Covid-19 pandemisinden dolayı öteleme olduğunu, kamulaştırılmaların tamamlanmasında sonra ivedilikle inşaatın tamamlanacağını söyledi.

Küçük Sanayi Sitesi Plana İşleniyor

Akçaabat Küçük Sanayi Sitesi projesini görüşmek üzere TOKİ başkanımızla istişarelerde bulunduklarını söyleyen Başkan Ekim “TOKİ Başkanı ve heyeti ile Düzköy Vadisinde yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi projesi üzerinde incelemelerde bulunduk. Proje üzerindeki detayları görüşerek son aşamaya geldik. Sanayi Sitesi alanın imar planına işlenmesi sonrasında TOKİ Başkanlığımız kamulaştırma çalışmalarına başlayacak ve kısa vadede Akçaabat’ımıza Küçük Sanayi Sitesini kazandırmış olacağız” dedi.

Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim Ankara temaslarının olumlu sonuçlandığını ifade ederek “İlçemizle ilgili projelere ve yatırımlara destek veren Başta Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.

akcaabat-ak-parti-ve-belkediye.jpgakcaabat-ak-parti-ve-belkediye1.jpgakcaabat-ak-parti-ve-belkediye2.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler