Akçaabat Dönüşüm Gerçekleşiyor. Geri Dönüş Yok

Akçaabat Dönüşüm Gerçekleşiyor. Geri Dönüş Yok

Akçaabat Dönüşüm Gerçekleşiyor. Geri Dönüş Yok

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğliu, Akçaabat Dolmuşların Dönüşümü ile ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Yapılan basın toplantısında Başkan Murat Zorluoğlu ilk olarak Akçaabat’ta yapılacak dolmuş dönüşümünün nasıl olacağını tarif etti. Grafiklerle yapılan dönüşümün nasıl yapılacağını anlatan Başkan Zorluoğlu, ardından ise gelen soruları yanıtladı. Toplantıya Başkan Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Trazon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta, Akçaabat-Trabzon-Söğütlü-Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanları ve belediyeden yetkililer katıldı.

Konuşmasında ilk olarak Ortahisar’da ki dolmuşların dönüşümü ile ilgili konuşan Başkan Zorluoğlu, “Birkaç aylık gecikmeden sonra yeni bir revizyonla, merkezdeki Ortahisar’daki dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Bu konuda herhangi bir şekilde geriye dönüş söz konusu değildir. Trabzon Ortahisar, Şoförler Cemiyetimiz başta olmak üzere taraflarla yaptığımız istişare neticesinde kurduğumuz yeni sistem, kendi süreci içinde hayata geçecektir. Trabzon’u hemşerilerimiz çok daha konforlu arzu ettikleri temiz dolmuşlarla seyahat etme imkanına kavuşacaktır” dedi.

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANINI SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bazı kesimlerin bu değişime karşı çıktığını ifade eden başkan Zorluoğlu “Biz bu sistemi kurduğumuzda kooperatif tarafında yer aldı. Ancak Akçaabat Şoförler Odası ve bir kısım hat sahibi karşısında oldu. Taraflar şunda mutabakata vardı. İki tane sistem. Bunları hat sahiplerinin onayına sunalım. Çoğunluk ne isterse onu yapalım. Biz vatandaşımızın, halkımızın isteği neyse onu tarafındayız. Yüzde 51 fazlasını hangisi istiyorsa o modeli uygulayalım. O çerçevede kendimize de bırakmadık. Noterin tasdikine sunduk. Dedik ki Noter’den mavafakat getirerek bu sisteme taraf olanlar belli olsun. Şu ana kadar toplam sayının yüzde 62’si Halk Otobüsü Modeline onay verdi. Buna muhalif olan arkadaşların başında ki o zaman burada herkesin içinde “Bu önerilen sisteme yüzde 50’nin üzerinde tamam densin bende tamam diyorum” Şimdi biz buradan o arkadaşa bu sözünü hatırlatıyoruz” dedi.

 Ücretleri büyükşehir hat sahiplerine dağıtacağını ifade eden Murat Zorluoğlu “ Kurulan bu sitemin sahibi garantörü Trabzon Büyükşehir Belediyesidir. Mart ücretleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde açılacak ayrı hesapta toplanacak, bizim denetimimiz altında hat sahiplerine aktarılacak. Hiç bir esnafımızın, paramızı alabilir miyiz, alamaz mıyız diye endişeye kapılmasına mahal yok. Bunun garantörü Trabzon Büyükşehir Belediyesi.. Şöyle bir şey konuşuldu:

  TAHDİTLİ PLAKLAR NE OLACAK

Tahditli plakalr için Konuşan Zorluoğlu “Bizim tahditli plakamız ne olacak? Biz tahditli plakaları iptal etmiyoruz. Tahditli plakalar askıda korunuyor. Bu sistem çoğunluğunun iradesiyle kuruldu. Yarın çoğunluk başka irade ortaya koyar, yine herkes tahditli plakası ile işini görmeye devam eder. ?Biz seçimle gelmiş insanlarız. Yarın bizim yerimize seçimle birileri gelecek. Hiç bir seçilmiş belediye başkanı, çoğunluğun iradesine karşı durması zaten mümkün değil. Burada bu sisteme dahil olan esnafımız için her hangi bir risk endişe etmelerine gerek durum söz konusu değildir. 583 tane tahditli plaka hiç bir şekilde iptal edilmiyor. Zaten Büyükşehir Belediyesinin iptal etme yetkisi yoktur. Bunlar ancak Cumhuraşkanlığı kararıyla iptal edilebilir. Bizim bunları iptal etme imkanı yoktur. ?Biz plaka tahsis edebiliyoruz. Tahsis işlemini de yapıyoruz. Yarın başka bir durum ortaya çıkarda, ihtiyaç ortaya çıkarsa o zaman kim varsa oturulup bunlar konuşulur hiç bir hak kaybı söz konusu değildir” dedi.

 ZAMAN İÇİNDE BELEDİYE OTOBÜSLERİNİN BİR KISMINI ÇEKECEK

 Burada bu sistemi kurduğumuz işlediğinde, biz ondan sonra ihtiyaç durumuna göre çalıştırdığımız belediye otobüslerinin bir kısmını başka hatlara, başka bölgelere sevk etmek üzere buradan çekeceğiz. Hemen ilk başta yapmayacağız. Kooperatif olarak bu kurulan sistem layıkıyla işletildiğinde vatandaş memnuniyeti sağlandığında Trabzon Akçaabat arasında çalışılan otobüslerin bir bölümü çekilecek ve ihtiyaç duyulan başka noktalara sevk edilecek. Biz bu sistemi sahipleniyoruz ve iyi bir şekilde işlemesini arzu ediyoruz.

SİSTEME DAHİL OLMAYANLAR, İÇ HATLARDA ÇALIŞACAK.. TRABZON - AKÇAABAT ARASI ÇALIŞAMAYACAKLAR

Sisteme dahil olmayanların çalışma şansı olmadığını ifade eden Murat Zorluoğlu “Güzergahları belirlemek yetkisi büyükşehir belediyesine aittir. Israrla bu sisteme dahil olmak istemeyen hat sahiplerimizde iç hatlarda olacak. Onlarda biz Akçaabat, Trabzon arası olalım deniyor. Bu kaos olur. Trabzon Akçaabat arasında yeni oluşturduğumuz halk otobüsleri çalışacak. Trabzon Akçaabat arasında M plaka çalışması hukuken ortadan kalkmıştır. M plakalar bizim gösterdiğimiz hatlarda çalışacaklar. Akçaabat’ta arzu edilen sonuç tamamlandı. Bunun için dönüşümü tarihlendireceğiz. Kooperatifee hat sahiplerine iş düşüyor. Uygun süre ön göreceğiz. Ancak çok uzun süre olmayacak. Kısa süreden araçlar dönüşecek ve tamamlanacak. Yüzde 38’lik sistem içinde kalanlara da süre vereceğiz. Bu sisteme dahil olmak isteyenler dahil olacak. Tıpkı yüzde 62 gibi. Ben büyük çoğunluğun bu sisteme dahil olacağını düşünüyorum. Sadece esnafımızın değil vatandaşlarımızın da menfaatine olacak.  Hissesi oranında araçlara akçaabat’ta ortak olacak. Herkes bu araçların tamamına hissesi oranında ortak olacak. Bazı kişilerde 2 tane var, bazılarında 3 tane var. Bazılarında bir tane hisse var. Herkes hissesi oranında bu 65 aracın ortağı olacak. Burada şöyle bir şey var. Sayının ortağın çok olmasının sıkıntısı olmaz. Sistem elektronik ve büyükşehire bağlı. Ücret aldı almadı, verdi vermedi sıkıntıları olmayacak. Hepsi büyükşehirin hesabına gelecek, kendi denetiminde onların hesaplarına bizim denetim ve gözetimimizde aktarılacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Haberler