Akçaabat Basın Buluşması

Akçaabat Basın Buluşması

Akçaabat Basın Buluşması

Akçaabat – Basın Buluşması

Akçaabat Kent Konseyi tarafından düzenlenen, Akçaabat Nihat Usta Köfte Salonunda düzenlenen kahvaltı programına Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı M.Salih Köse, TRT Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Trabzon Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ersen Küçük, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ömer Seven, Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak, Akçaabat Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Trabzon ve Akçaabat Basınının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Akçaabat Kent Konseyi Başkanı M. Salih Köse “ Öncelikle davetimize teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Akçaabat Trabzon’un ikinci büyük ilçesi. Akçaabat basında daha çok yer almalı. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz. Bu tarz istişarelerin devam edeceğini, periyodik hale geleceğini buradan belirtmek isterim. Hatta bu tarz toplantılarda belki de bölgesel çaplı veya ulusal çapta yapabiliriz. Biz basının değerini, önemini biliyoruz. İstişare etmeye devam edeceğiz. Konseyimiz kurulalı kısa bir zaman oldu. Ama Akçaabat’ta gerçekten güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Ekibimiz çok iyi. Akçaabat’ı kucaklayan, Akçaabat’ın her kesiminden temsilcimiz var. Daha da başarılı işlere imza atacağımıza ben inanıyorum.” dedi.

Düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Bu güzel organizasyonu, Akçaabat- Basın Buluşmasını, tertipleyen Konsey Başkanımız M. Salih Köseye ve yürütme kurulu üyelerine, katılımlarınızdan dolayı siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim diyerek sözlerine şöyle devam etti. “ Trabzon'un merkez Ortahisar'dan sonra ikinci büyük ilçesi olan Akçaabat, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kendine özgü farklılıkları ve güzelliklerinin yanında, yaklaşık 123.500 toplam nüfusu ile Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yerleşim yerlerinden biridir.

Akçaabat güzel coğrafi konumunun yanısıra eski bir şehir olduğundan tarihi mekânlara da sahiptir. Tarihi Ortamahalle, Türkiye’de mahalle ölçeğinde korunarak orijinal dokusu ile bugünlere aktarılan ender yerlerdendir. Turizm, bölgemiz ve ilçemiz için öncelikli sektördür. Turizmin gelişmesi için Akçaabat Belediyesi olarak yoğun bir gayret içerisindeyiz.

Bugün burada siz değerli basın mensuplarıyla bir araya geldik. Basının önemini biliyoruz. Bizler basına değer veriyoruz. Akçaabat’ımıza basında daha çok yer verelim. Akçaabat’ımızın tanıtımını hep birlikte yapalım. İstişare halinde olalım.

Son zamanlarda gündemde olan Akçaabat sahilinden geçirilmesi planlanan yol meselesi var. Akçaabat’ın yol sorunu vardır. Bizim önceliğimiz öncelikle Düzköy Yolu Kavşağı (Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Önü) ve Söğütlü Kavşaklarının bir an önce yapılması, Pulathane Bulvarının ivedilikle tamamlanması ve uzun vadede ise Güney Çevre Yolunun bu şehre kazandırılmasıdır” dedi.

Akçaabat Kültür Sanat ve Turizm şehri olduğu kadar da aynı zamanda spor şehridir. Sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet güçsüz kalır. Spor hayata tutunmanın bir dalıdır. İlçemizde birçok sportif faaliyetler yapılıyor. Spor İşleri Müdürlüğümüz, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü birçok alanda kurslar açtılar. Çocuklarımız gençlerimiz bu kurslara katılıyor. İmkanlarımız ölçüsünde kulüplerimize destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

sd4.jpgsd3.jpgsd2.jpgsd-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler