Akçaabat Avcılar Derneği'nden Bir İlk

Akçaabat Avcılar Derneği'nden Bir İlk

Akçaabat Avcılar Derneği'nden Bir İlk

Akçaabat Avcılar Derneği, Trabzon'da bir ilki gerçekleştirerek, "Derneğimiz gençleşiyor, Avcılarımız Bilinçleniyor" projesini hayata geçiriyor.

Akçaabat'ta 1946 yılında kurulan ilk Avcı derneği olma özelliğini taşıyan Akçaabat Avcılar Derneği, Derneğimiz gençleşiyor, Avcılarımız Bilinçleniyor" projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında yapılan çalışma İç İşleri Bakanlığı'nca da onay verilerek maddi olarak desteklenme kararı alındı. Proje hakkında bilgi veren Akçaabat Avcılar Derneği Başkanı Faik Sivrikaya, Trabzon'da avcılar dernekleri arasında bir ilki gerçekleştirerek, İç İşleri Bakanlığı'ndan desteklendiğini ifade etti. Başkan Sivrikaya "Derneğimiz tarafından, gelişen ve değişen çevre şartlarına uyum sağlaması, yaşanabilir bir çevre için doğayı yaşatmak, avcılığın canlı öldürmekten ibaret olmadığını, tabiat tutkunluğunu ön plana çıkartarak, avcılık ve atıcılığın kendine has bir ata sporumuz olduğuna inanarak,  "Derneğimiz gençleşiyor, Avcılarımız Bilinçleniyor" projesini ortaya koyduk ve İç İşleri Bakanlığı'na müracaat ettik. Yaptığımız müracaat bakanlığımız tarafından değerli bulunarak maddi olarak desteklenme kararı alındı. Bu bizim ne kadar doğru bir projeyi hayata geçirdiğimizi tescillemiş oldu" dedi.

Proje koordinatörü Buran Kaan Kasap ise projeyi akademik ortama taşıyarak,  öğretim görevlilerinden destek aldıklarını belirterek "Projemiz ile, derneğimizin binası yeniden düzenlenecek, avcılar için çadır ve eğitim materyalleri alınacak. Bu sayede  derneğimize üye olan avcılara sürdürülebilir avcılığın geleceği ile ilgili seminerler verilecek" dedi.

Akçaabat Avcılar Derneği'ne üye 400 avcı bulunuyor. Derneğin gelecekte yeni projeler hayata geçireceği açıklandı.

akcaabat-avcilar-dernegi1.jpg
Dernek Başkanı Faik Sivrikaya (Ortada), Koordinatör Burak Kaan Kasap (Solda), Kadir Saraç Başk. Yrd. (Sağda)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler