Akçaabat AK Parti Meclis Üye Aday Listesinde Kimler var?

Akçaabat AK Parti Meclis Üye Aday Listesinde Kimler var?

AK Parti Meclis Üye Aday Listesinde Kimler var?

Merakla beklenen AK Parti’nin Akçaabat Belediye Meclis üyesi adayları büyük oranda belli oldu. Partiye meclis üyeliği için müracaat eden 82 isim içerisinde yapılan değerlendirmede adaylar belirlenerek Genel Merkeze gönderilen listenin duyulmasının ardından listenin yeniden revize edildiği alınan bilgiler arasında.

30 Mart 2014’te yapılacak, yerel seçimlerinde Şefik Türkmen ile belediye başkanlığı yarışına girecek AK Parti’nin 31 kişilik belediye meclis listesi onaylanmak üzere parti Genel Merkezine gönderilirken, listede 1 bayan aday yer aldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre;  belediye meclis üyelikleri için yoğun bir kulis faaliyeti yaşandığı, Başkan adayı Şefik Türkmen, İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk ve İl yönetiminin listelere müdahil olduğu ifade edildi. Akcaabathaber.com'un aldığı istihbarata göre,Aylardır süren AK Parti belediye meclis listesinde mevcut İl genel meclis üyelerinden hiçbirinin girememiş olması dikkat çekerken, listede tek kadın adayın olduğu bilgisine ulaşıldı.

Osman Parlayan, Cemil Kalkışım ve Erhan Nadir’in kontejan olarak listeye girerken, mevcut belediye meclis üyelerinden Nazmi Kalaycı ve Bilal Duran’ın da liste dışı kalırken Engin Erbaşaran’ın ise Sendika yönetiminde görev almasından dolayı listeye yazılmadığı iddia edildi. Diğer mevcut Meclis üyeleri Özkan Öztürk, Ali Haydar Özdemir, Şaban Günaydın isimlerinin listede yer aldığı ifade edildi.

Belde belediye başkanlarından Emre Akgün, Cevat Birinci ve Sultan Memiş’in Osman Başocak listenin ön sıralarında yer bulduğu, Muhammet Altınel ve Ali Ulusoy’un ise seçilme ihtimali az olan sıralamada gösterildiği ifade ediliyor.

Listeye girmeyi başaran diğer isimlerin ise Yücel Öztürk ,Bünyamin Güner, Serkan Özdemir, Abdullah Ertem, Ahmet Öztürk, Can Kaya, Adnan Hacısalioğu, Muhammet Köse, , Davut Gerigelmez, Haşmet Aydın, Cevdet Bayraktar, Sami Üçüncü, Tayfun Balcı, Mehmet Kandaz, Mahmut Cihan, İzzet Kokoç, Mustafa Yılmaz, Muammer Aydın, Muhammet Yasin Kolot, Selahattin Sarali olduğu  bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan listenin birçok kez değişiklik gösterdiği ve seçim kuruluna verilinceye kadar da değişimlerin olacağı öğrenildi.

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset