Akçaabat, 1461 Trabzon’a Talip

Akçaabat, 1461 Trabzon’a Talip

TFF 2. Lig’de Şampiyon olarak PTT 1. Lig’e çıkmayı başaran 1461 Trabzon’a AkçaabatSebat talip oldu.

TFF 2. Lig’de Şampiyon olarak PTT 1. Lig’e çıkmayı başaran 1461 Trabzon’a AkçaabatSebat talip oldu.

Akçaabat Sebatspor’un eski basın sözcüsü Murat Tayar, tarihi, tesisleri ve futbol aşkıyla  1461 Trabzon’a talip olduklarını ifade etti. Tayar “Trabzon denilince akla futbol gelir, Trabzonspor gelir. Trabzonspor’un geçmişte elde ettiği başarılara bakıldığı zaman, bu başarılarda alt yapı olarak Akçaabat Sebatspor’u görürüz. Hem Trabzonspor’a, hem de milli takımımıza sayısız sporcu kazandıran Trabzonspor’da büyük başarıla imza atan, Şenol Güneş, Faruz Özak, Kadir Özcan, Serdar Bali, Ali Kemal Özcan, Kemal Serdar, Metin Aktaş, İbrahim Ayvaz gibi birçok başarılı ismin Akçaabat Sebatspor’dan Trabzonspor’a gittiğini görürüz. Bu anlamda Akçaabat Sebatspor Trabzonspor’un altyapısı gibi çalışmıştır. Bunu en iyi bilelerin başında şu anki kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Ali Kemal Başaran gelmektedir.” dedi.

Akçaabat’ın bugün profesyonel liglerde bir takımı bulunmadığını ifade eden Tayar “1923 yılında kurulan ve Cumhuriyet ile yaşıt olan Akçaabat Sebatspor’un bulunduğu durum herkes tarafından bilenmektedir. Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran Akçaabat Sebatspor’a başkanlık ve yöneticilik yapmış ve bu takımın formasını giymiştir. Akçaabat’ın profesyonel bir takıma ihtiyacı vardır. Akçaabat, altyapısı, tesisleri ve şehir potansiyeli olarak en uygun futbolcu üretim fabrikalarından biridir.  Bu bakımdan Akçaabat, 1461 Trabzon’u en iyi şekilde sahiplenecektir. Trabzon futbolu ve Türkiye futbolu kazanacaksa 1461 Trabzon mutlaka Akçaabat’a verilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Akçaabat’ın sadece Trabzon’a değil tüm ilçe takımlarına sporcu verdiğini de ifade eden Murat Tayar “Akçaabat Sebatspor, geçmişte imkanlar dahilinde tüm ilçe takımlarına destek vermiştir. Tüm ilçe takımları ile iyi ilişkiler içerisinde olunmuştur. 1461 Trabzon’un Akçaabat’a verilmesine diğer ilçe takımlarının da destek olacağını biliyoruz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler