Akbulut "Bitki ve Genetik Kaçaklığa Dikkat"

Akbulut "Bitki ve Genetik Kaçaklığa Dikkat"

Millet İttifakının Akçaabat İYİ Partili Belediye Başkan adayı Osman Akbulut, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Yöneticileri Pazar gününü sahada geçirdi.

Millet İttifakının Akçaabat İYİ Partili Belediye Başkan adayı Osman Akbulut, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Yöneticileri Pazar gününü sahada geçirdi.

Salacık, Mersin ve Şinik’te hemşerileriyle buluşan Akbulut Mesebet Kıranı’nda incelemelerde bulundu. Projeleri içinde eko turizm de bulunan belediye başkan adayının buradaki incelemesi merak konusu oldu.

“Akçaabat’ımızın doğal güzelliklerini koruyarak turizme kazandırmalıyız, Karadeniz şeridinin incilerinden Uzun Gölümüz’ün durumu ortadadır. Yıllar önce fotoğrafına baktığımızda içimize huzur dolduran görüntüsü ortadan kalkmış, yerine irili ufaklı binalarıyla düzensiz bir kasaba görüntüsü ortaya çıkmıştır. Biz bu hataya düşmeyeceğiz. Bir program dahilinde planlı bir şekilde bölgeye zarar vermeden yaylalarımızın konumuna göre çalışmalar başlatıp bu çerçevede hareket edeceğiz. Amacımız sadece doğa sporları, doğa yürüyüşleri ile sınırlı kalmadan bölgede üretilenlerin gelen ziyaretçilere sunularak ekonomik gelişime de katkı sunmaktır. Bunun yanında bitki örtüsüne zarar verilmemesi, oralarda yetişen doğal bitkilerin yok olmaması için de gereken hassasiyeti göstereceğiz.

Yaşadığımız çağda ne yazık ki hırsızlığın her türü mübah duruma gelmiştir. Bizim de yaylarımıza özellikle yurtdışından gelen ziyaretçilerin bitki ve gen kaçakçılığı yaptığını biliyoruz. Bilimsel araştırma ve materyal toplama izinleri olmaksızın yaylalarda dolaşırken giyindikleri yünlü kıyafetler ile üzerlerine topladıkları tohumları kendi ülkelerinde yetiştirip, çoğaltma yoluna gidiyorlar. Bu herhangi bir durum değildir. Milli servetin kaçırılmasıdır. Ulusal bitki gen kaynaklarımızın korunması bakımından üzerimize düşen ne ise yapacağız. Bitkisel tedavi yöntemlerinin en üst seviyeye çıktığı günümüzde bölgemizin avantajını değerlendireceğiz.

Türkiye sahip olduğu bitki genetik materyallerini her zaman dünya araştırmacılarının kullanımına sunmuş ve bunları insanlık adına paylaşmıştır. Bu izinsiz, hesapsız, sorgusuz bir şekilde bizim olanın bizden alınmasına izin vereceğimiz anlamı taşımaz.

Şehrimiz bitki çeşitliliği bakımından son derece zengin kaynaklara sahiptir. Kaynaklarımızı korumak, geliştirmek ve bizden sonraki nesillere bırakmak boynumuzun borcu olsun” dedi.

osman-akbulut-akcaabat.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler