AK Parti'den TRÜ'ye Ziyaret

AK Parti'den TRÜ'ye Ziyaret

AK Parti'den Akçaabat'ta kurulan Trabzon Üniversitesi'ne ziyarette bulundu.

AK Parti'den Akçaabat'ta kurulan Trabzon Üniversitesi'ne ziyarette bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Trabzon Üniversitesi’nin İlçemizde kurulmuş olması,İlçemize çok büyük bir değer katmış olduğunu belirterek şunları söyledi.Kuruluşunun üzerinden 1,5 yıl geçmiş olan Trabzon Üniversitesi’nin Akçaabat ilçesinde kurulmasının tesadüf eseri olmadığını dile getiren AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, “Üniversitemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Trabzon’umuza Altın gerdanlık olarak hediye edilmiş ve bu Altın gerdanlıkla Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’luları her bakımdan adeta ödüllendirmiştir.”dedi.
Beraberindeki İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, göreve başlamasının üzerinden tam 1 yıl geçmiş olan Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’yu Rektörlükteki makamında ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe, Trabzon Üniversitesi’nin eğitim faaliyetleri bakımından her zaman ön planda olan Akçaabat’ta kurulmuş olmasının İlçemizin gelişmesine kaydadeğer katkı vereceğine inandığını ifade etti.
Trabzon Üniversitesi’nin kısa geçmişi üzerine hasbihalde bulunan ve gelişim süreci hakkında bilgi edinen AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yürütülen faaliyetleri takdir ederken üniversitenin şehirle daha irtibatlı olması gerektiği üzerinde durdu. Özellikle yönetim kadrosunun, şehrin dinamikleriyle sürdürülebilir diyalog içerisinde olmasının; gerek Üniversiteye,gerekse de İlçemizin merkezine yakın bir alanda Kurulmasını planladığımız geniş bir yüzölçüme sahip olacak olan kampüs alanının İlçemiz yerleşim merkezlerine ziyadesiyle faydası olacağını savunan İlçe Başkanı Altıntepe, “Trabzon Üniversitesi’nin kuruluşu için Akçaabat ilçesi içerde ve dışarda Bakanlarımızla,Milletvekillerimizle 7’den 70’e, siyasetçisi ilim adamı, tüccarı,esnafı bütün kesimleriyle mücadele vermiştir.”dedi.Altıntepe,Üniversitemizi çok önemsiyoruz halkımıza söz verdik, bölgeye sağlayacağı katkıyı anlattık ve halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirerek Üniversitemizi Akçaabat’ımıza kurduk.
Şimdi de görevimiz üniversitemize sahip çıkarak Şehrimizin batı yakasında Kurmayı planladığımız yeni kampüsü ile Üniversitemizi Dünya’ya açarak çok kıymetli bir Marka haline gelmesini sağlamaktır.Üniversitemiz bizim göz bebeğimizdir. Kalkınmışlık düzeyine, ekonomik seviyeye, eğitim kalitesine, sosyal hayatın yeniden şekil almasına, kültür ve sanat atılımlarına üniversitelerin katkıları tabii ki yadsınamaz. Biz,Trabzon Üniversitesi’nin gelişimi, tanıtımı, hizmetleri ve alacağı hizmetler bakımından, her türlü hususta yanında ve en yakınındayız.diye konuştu.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aşıkkutlu’ya,  Üniversite yönetim ve eğitim kadrosunun AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı başta olmak üzere Akçaabat’ın bütün kurum ve kuruluşlarıyla en yakınlarında olduklarını bilmelerini aktarmalarını isteyen AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe, şunları söyledi:
Üniversitemizin Akçaabat’ımıza kazanılmasında emeği geçen Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin’de emeklerinin çok fazla olduğunu belirterek,”Üniversitemizin gelişebilmesi hususunda bundan sonraki aşamalarındada bütün herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizerek belirtmek istiyorum”dedi.
Trabzon Üniversitesi’ni İlçemiz halkı çok benimsedi ve Üniversitemizin ilçemize katacak olduğu değerlerin bilincinde oluklarını belirtti.
AK Parti heyetini kabul ederek en iyi şekilde ağırlayan Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, mahalli aktörlere üniversitelerin her zaman ihtiyaç duyduğunu belirterek, karşılıklı anlayış çerçevesinde dizayn edilmiş ilişkilerin daima tarafından olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aşıkkutlu, gerçekleştirilen ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade etti.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri,  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Taşdemir’i de ziyaret ederek bir süre sohbet etti. AK Parti Heyeti, çağımızın önemli bir gereksinimi olan “İletişim” hususunda akademik eğitimin önemini vurgulayarak, Dekan Taşdemir’den çalışmaları ve fakülte hakkında bilgi aldı.

akcaabat-tru.jpgtru.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler