AK Parti'de Son Durum, İşte Aday Adayları

AK Parti'de Son Durum, İşte Aday Adayları

AK Parti'de Son Durum, İşte Aday Adayları

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün’ün aday adaylığı belirsizliğini koruyor. Tüm teşkilat kademelerinin yanında olduğu bilinen, hatta geçmiş süreçlerde yaşanan aday adaylığı bolluğunun kesilmesinin nedeni sayılabilecekken böyle bir belirsizliğin yaşanıyor olmasına bir anlam verilemiyor.

 

Aday Adaylığını, AK Parti Genel Merkezi’nin, istifasının kabulü yönündeki tavrına göre belirleyeceğini yakın çevresine defalarca ifade ettiği bilinen İlçe Başkanı Akgün’ün henüz netleşmeyen durumu, siyasi kulislerde farklı isimlerin dillendirilmesine de adeta zemin oluşturdu.

 

Edindiğimiz bilgi, AK Parti Genel Merkezi’nin tıpkı AK Partili Belediye Başkanlarına müracaat zorunluluğu getirmediği gibi İlçe Başkanı olup aday adayı niyetinde olanlara da müracaat zorunluluğu getirmediği yönünde. İlk kez bu seçimde uygulanacak bu yeni durum teşkilatlara bildirildi.

 

Bu durum tabii ki, AK Parti’nin Belediye Başkan Aday Adayı başvuruları için tanıdığı süreyi kapsıyor. Şöyle ki, İlçe Başkanı Akgün, çeşitli defalar basın yayın kuruluşlarında ifade ettiği gibi, niyetinin bulunduğu Belediye Başkan Aday Adaylığı için, resmi istifa süresinin son günü olan 1 Aralık 2018 Cumartesi günü mesai saati bitimine kadar mutlaka yasalar çerçevesinde istifa etmesi gereken bir görevi yürütüyor.

Genel Merkez’in dediği ise şu; İlçe Başkanları müracaat etmesinler, onlarla ilgili karar, müracaat süresinin bitimiyle resmi istifanın son günü olan 1 Aralık’a kadar verilecek.

Yeni gelişme, AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı mensuplarını da topyekûn etkiliyor. Belediye Meclis Üyeliğinde Teşkilata henüz aday adayı müracaatında bulunan olmadı. Mevcut Belediye Başkan Aday Adaylarına da belirgin şekilde mesafeli bir tutum sergileniyor.

Öte yandan, aday olması ya da aday olduğu takdirde aday gösterilmesi ihtimali hayli zayıf olarak değerlendirilen mevcut Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in muhtemel yokluğunda belediye başkanlığı için aday adayı müracaatının az olması ise İlçe Başkanı Emre Akgün’ün durumundaki hali hazırdaki belirsizliğe bağlanıyor. Çünkü biliniyor ki, seçim çalışmalarında sahada olacak bütün kademe ve birim başkan ve mensupları, aday gösterilmesi hususunda İlçe Başkanlarının yanında konum belirlemiş.

Haliyle AK Parti Genel Merkezi’nin tavrı Akçaabat’ta ki seçim sürecini ve sonucunu direkt etkileyecek öneme sahip. Bekleyelim görelim.

Öte yandan AK Parti Akçaabat Belediye Başkanlığı için şu ana kadar 3 isim resmi başvuruda bulundu.  Aydın Birincioğlu, Murat Üçüncü resmi başvurularını törenle gerçekleştirirken, bugün ise Mustafa Uzun, Arzu Yalçınalp, Mehmet Bıyıklı ve Ahmet Çelik düzenleyecekleri törenle adaylık başvurusunda bulunacak.

Ahmet Çelik de İstifa Etti
Daha önce gündeme gelmeyen Ahmet Çelik de AK Parti’den Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti. Ticaret Bakanlığı’na bağlı  Serbest Bölge’de Müdür olan Ahmet Çelik, bugün adaylık başvurusunda bulunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset