AK Parti'de Neler Oluyor?

AK Parti'de Neler Oluyor?

AK Parti'de Neler Oluyor?

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkalığı için yeniden aday olmayacağını ilan eden Ahmet Ziya Öztürk’ün ardından Ankara’ya çağrılan isimlerden henüz net bir açıklama yapılmazken, adayların sadece üniversite mezunu olacak dayatması ise tabandan tepki gördü.

Devam kararı veren ilçe başkanları için böyle şart aranmazken,  yeniden seçilecek olan ilçelerden 3 ilçeden birisi olan Akçaabat’ta üniversite mezunu dayatması yapılması parti tabanında tepkilere neden oldu. Partiye uzun yıllar hizmet etmiş, emek harcamış kişilerin bu şart ile bir anda silinmesi parti tabanında üzüntü ile karşılanırken, bu yanlıştan bir an önce geri adım atılmasının parti geleceği açısında daha faydalı olacağı savunuldu.

Diplomamı önemli Etki mi?

Sitemize ulaşan birçok partili bu yönde sitemlerini dile getirirken “Akçaabat AK Parti bir önceki seçimde dayatma yapıldığı için ister istemez parçalandı. Aynı hataya bu sefer düşmeyelim. Akçaabat için birleştirici bir güce ihtiyacımız var. Bu gücü sınırlamak bu partiye yapılacak en büyük ihanet olacaktır.  Bu birlikteliği sağlayacak olan üniversite mezunu da olabilir ilkokul mezunu da olabilir. Merhum Mustafa Cumur üniversite mezunumu isi. Ama Trabzon’a ve Akçaabat’a damga vuran bir vekil oldu. O dönem üniversite mezunu olan vekillerimizden çok daha aktif olmadı mı? Diploması olan şimdiki bazı milletvekillerini de arıyoruz fakat bulmak ne mümkün. Genel merkezin bu diploma şartı ‘İşi ehline veriniz’ sözünü de yabana atan bir uygulama olacak. Her şey diploma değil. Tabanın sesine kulak vermek, birleştirici bir isim üzerinde uzlaşı sağlamak gerekir” şeklinde sitemde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset