AK Parti'de Heyecanlı Bekleyiş

AK Parti'de Heyecanlı Bekleyiş

AK Parti'de Heyecanlı Bekleyiş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nde yaklaşan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde kimlerin aday adayı olacağı hususunda heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Türkmen hakkındaki karar merak ediliyor

5 Kasım Pazartesi günü müracaatların alınacağı bilgisi kulislerde dillendirilirken, özellikle ilçemiz belediye başkanlığı için, 5 dönem başkanlık görevini yürüten Şefik Türkmen hakkında AK Parti Genel Merkezi’nin tavrının ne olacağı merakla bekleniyor. Öyle ki karşısındaki en etkin isimlerden biri olarak İlçe Başkanı Emre Akgün, ağırlıklı olarak dillendirilirken.

Akçaabat önemli bir merkez

AK Parti’de adaylık süreci her seçim öncesi birçok merkezde kuşkusuz sancılı geçer. İlçemiz de bu ilçelerden biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Son seçimde 11 aday adayının olması, mevcut belediye başkanının 5’inci dönemini tamamlıyor olması ve büyükşehir olunmasının ardından hizmete susamış olması Akçaabat’ı önemli kılıyor. Hiç kuşkusuz bu önemi AK Parti Genel Merkezi de ilçemize veriyor. Bir süredir yürüttüğü telefon anketlerinden dahi bu açıkça anlaşılıyor.

Akgün, Genel Merkez’in kararına uyacak

İlçemizde AK Parti en önemli eşiği İlçe Başkanı Emre Akgün’ün seçim için belirleyeceği tavrıyla geçecek, bu durum açıkça görülüyor. Akgün, Akçaabat Belediye Başkanı aday adaylığı hususundaki niyetini AK Parti Trabzon İl Başkanlığı’na da, AK Parti Genel Merkezi’ne de bildirmiş durumda.

İlçemizde Yerel Seçimler öncesinde iktidar partisinin adayı kim olacak sorusunun gündeme geldiği her ortamda, Akgün’ün bu tavrı konuşuluyor. AK Parti İlçe Başkanlığı kademe ve birim başkanlıkları ve yönetimlerine kapalı kapılar ardında niyetini “Genel Merkezimiz müsaade ederse Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı olmak” olarak açıklayan ve tam destek alan Akgün’ün, arkasındaki bu destekle niyetini İl ve Genel Merkez’e aktardığı artık biliniyor.

Kulislerden edindiğimiz diğer bir bilgi ise AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün’ün, yakın çevresine, AK Parti’de Belediye Başkanlığı ve ikinci dönem İlçe Başkanlığı yapmış biri olarak partisinin temayüllerini çok iyi bildiğini, AK Parti Genel Merkezi’nin İlçe Başkanlığından istifa et onayını vermesi halinde aday adayı olacağını, yoksa İlçe Başkanlığı görevini hakkıyla yürütmeye devam edeceğini ifade ediyor olduğu.

AK Parti’de Başkan Şefik Türkmen ve Emre Akgün’ün yanı sıra; İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan, Eski Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Mehmet Baş, AK Parti eski il yöneticisi Murat Üçüncü, Sebat Sürücü Kursu Sahibi ve Eski AK Parti İl başkan Yardımcısı Aydın Özkurt, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu da konuşulan isimler arasında yer alıyor..

 

Trafik arttı

Öte yandan, aday adaylığı niyetinde olup ilçemiz dışında yaşamlarını ikame ettiren isimlerin de yavaş yavaş ilçemizde boy göstermeye başladıklarını gözlemleyen vatandaşlar, seçim zamanı değil her zaman bu isimleri ilçemizde görmek istediklerini dile getiriyorlar.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Haberler