AK Parti Bayramlaştı

AK Parti Bayramlaştı

AK Parti Bayramlaştı

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği bayramlaşma töreni Erol Günaydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bayramlaşma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Süleyman Soylu,AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar,  AK parti İl Başkanı Haydar Revi, Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları ve partililer katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Açıklaması

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Üzerimizden çok sıkıntılar geçti ama Allah'a şükürler olsun, bugün bir elini Suriye'ye, diğer bir elini Myanmar'a, Somali'ye, sadece elini değil, gönlünü ve kalbini Gazze'ye, Filistin'e uzatmış ve büyük bir ecdadın bugün yattıkları yerlerden onurla beraber izledikleri aziz bir milletin parçasıyız." dedi.

 

 

Soylu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığınca, bir restoranda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, bayramların önemli ve özel günler olduğunu belirterek, Ramazan Bayramı'nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Türkiye'nin büyük ve ileri hedeflerin ülkesi olduğunu anlatan Soylu, "Bu coğrafyada durmak bile bir maliyettir. Bu coğrafyada yerinde saymak bile maliyettir. Bugün hedefimizin sürekli ileri olması, sürekli yükselme olması, sürekli yarına güçlü adımlarla gidebilme olması, aslında bugün belkide karşı karşıya kaldığımız meselelerin en iyi şekilde tarifi olarak ortaya çıkmaktadır. Bugün çok açık bir şekilde ifade etmek ve söylemek istiyorum, bu coğrafyada ortaya koyduğumuz bu düsturun, batımıza da, doğumuza da kuzeyimize de güneyimize de ifade edecekleri ve anlatacakları vardır." diye konuştu.

 

"Şu çok nettir. Bunu hepimiz geçmişimizde, tarihimizde gördük." diyen Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Zannetmeyin ki bizden sonra gelenler de aynı şeyi ifade etmeyecekler ve aynı şeyi konuşmayacaklar. Aynı şeyi konuşacaklar. Çünkü her birinin, her değişmenin, her ileriye atılım yapmanın, her yükselmenin, her milletimizin hayat standartını yükseltmenin, bilmenizi istiyorum ki bir maliyeti muhakkak ki vardır. Aynı şeye benzer, çocuğunuz olur ilk önce 20 numaradan 21, 22 numaradan, 30 numaradan ayakkabıları büyümeye başlar. Her birinde bir ayakkabı değiştirirsiniz. O büyüdükçe bir taraftan sevinirsiniz ama bir taraftan endişeniz olur. Bir taraftan pantolonu, bir taraftan gömleği büyümüş olur. Bir taraftan okula gidecektir ve her birinin kendi adına sevinci, kendi adına mutluluğu her birinin yarına ait büyük onuru varken, bir taraftan da bir maliyeti vardır. İşte bunları hep birlikte kucaklarsınız. Biri şöyle kalsın, böyle kalsın diyebilecek bir takatiniz maalesef yoktur. Bugün memleketimizin durumu aynıdır. "

 

Türkiye'nin sürekli büyüdüğünü vurgulayan Soylu, "Her gün büyüyoruz. Bir gün 200 milyar dolar, bir gün 300 milyar dolar, bir gün 400, bir gün 500, bir gün 600 bir gün 700 milyar dolar... Allah nasip edecek ki bu istikamette gittiğimizde hep birlikte inşallah kişi başına 25 bin doların oluştuğu ve Türkiye'nin, hem de dünyadaki en önemli ülkelerinden birisi olduğu noktaya ulaşabileceğimiz, hedeflerimizle buluşabileceğimiz bir anı hep birlikte paylaşacağız." dedi.

 

"Türkiye doğru istikamette gidiyor"

Soylu, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlerin olduğuna da dikkati çekerek, "Bu sadece bugünün değil, dünün de bir gerçeği." ifadesini kullandı.

 

"Bugün karşılaştığımız tablo elbetteki budur" diyen Soylu, şunları söyledi:

 

"Acı yaşıyoruz, üzülüyoruz. Kalbimiz daralıyor, birbirimize baktığınız zaman bazen konuşmuyoruz ama sabrı birbirimize telkin ediyoruz. Sabrı birbirimize anlatıyoruz. Bu günler geçecek dirayetli, kararlı olmalıyız diyoruz."

 

Soylu, "Dün ne yapacağız, yarına nasıl adım atacağız diye düşünen bir Türkiye'yi bugün gayri safi milli hasılasına yönelik olarak, dünyada bir yanda etrafındaki ülkelere yardım eden birinci ülke haline getirmiş bir tabloya dönüşmüş bir ülkedir" ifadesini kullanarak, "Bunu kavgayla değil, bunu silahla değil, bunu demokrasi ile reyle bunu sandıkla ve sabırla gerçekleştirmiştir. Üzerimizden çok sıkıntılar geçti ama Allah'a şükürler olsun, bugün bir elini Suriye'ye, diğer bir elini Myanmar'a Somali'ye, sadece elini değil, gönlünü ve kalbini Gazze'ye, Filistin'e uzatmış ve büyük bir ecdadın bugün yattıkları yerlerden onurla beraber izledikleri aziz bir milletin parçasıyız."değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin doğru istikamette bulunduğunu da işaret eden Soylu, Türkiye'nin yolunun ve nereye yolculuk yaptığının da belli olduğunu anlattı.

Ülkede ve Trabzon'da yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Soylu, bu sorumluluğu her noktada devam ettirdiklerini belirtti.

"Başımızda liderimiz var" ifadesini kullanan Bakan Boylu, şu görüşlerini paylaştı:

 

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız. İstikameti belli, duruşu belli ve sadece size moral vermiyor, sadece size kuvvet vermiyor, sadece size güç vermiyor, sadece bir üzüntüye kapıldığınız zaman 'acaba bundan çıkabilecek miyiz? diye kendi kendimizle konuştuğunuz ve söylediğiniz zaman, bazen yanınızdakine karşı karşıya kaldığınız durumu söylemekten çekindiğiniz bir noktada çıkıp bütün dünyaya haykırıyor. 'Biz varız ve var olmaya devam edeceğiz' diye, hepimize, bütün millete, sadece bütün millete değil, bütün mağdurlara ve mazlumlara 'yeise ve ümitsizliğe kapılmayın şeytandandır' diyen bir büyük anlayışı ortaya koyabilecek bir iradeyi sergiliyoruz. Bunu beraber yapıyoruz."

 

"Önemli olan bir yönetimi, sistem değişikliği ortaya koymamız lazım"

Türkiye'nin bugüne kadar iyi geldiğini de vurgulayan Soylu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Türkiye'miz iyi toparladı, iyi götürüyor. Şimdi bir takım düzeltmelere ihtiyacımız var. Önemli olan bir yönetimi, sistem değişikliği ortaya koymamız lazım. Hükümet sistemi değişikliği. Evet, niçin bunu ortaya koyuyoruz, bu hedefleri tekrar değerlendirmeye çalışıyoruz? 10 bin dolara geldik. Hedefimiz 25 bin dolar kişi başına gelir seviyesi, hedefimiz 2 milyon doları aşan gayri safi milli hasılası olan bir Türkiye'yi kucaklamak ama onun için yeniden demokrasiyle, yeniden milletimizle, yeniden ekonomimizin yükselmesiyle, yeniden Türkiye'nin etrafındaki coğrafyasıyla atılım yapmasının, adım atmasının, sıçramasının yeni bir zamanı olarak bunu ortaya koymalıyız ve bunu gerçekleştirmeliyiz."

 

Boşuna yeni anayasa demediklerini bunun bir sebebinin olduğuna işaret eden Soylu, "Boşuna başkanlık sistemi demiyoruz bir sebebi var. Biz yeni anayasayı, başkanlık sistemini bir araya getirdiğimiz zaman bilmenizi istiyoruz ki eğer bugün 3 hızla beraber gidiyorsak, yarın 6 ile 7 hızla beraber gideceğiz. Eğer demokrasimiz bugün 2 hızla, 3 hızla beraber yükseliyorsa, bilmenizi istiyorum ki yarın demokrasimiz 5 hızla, 6 hızla beraber yükselecek. Bugün ülkemizin her tarafındaki gelir dağılımı 3 ile 4 hızla bir yükseliyorsa yarın 10 hızla, 11 hızla beraber yükselecek." diye konuştu.

 

Bakan Süleyman Soylu, "Yine bilmenizi istiyorum ki başkanlık sistemini yeni anayasa ile beraber bu milletin üzerinde hükümdarlık kurmaya çalışanlar, her türlü tezgahla, bu milletin elini ayağını bağlamak isteyenlere karşı, 'artık milletin patron benim dediği, istediğini istediği zaman istediği şekilde yönetebilirim, ortak kararımla, istişaremle bunu yapabilirim' dediği zaman, kendi kendime dövüneceğim değil, kendi kendimizle birlikte ve bütün milletimizle birlikte yükselebileceğimiz bir anlayışı ortaya koyabileceğimiz bir süreci hep birlikte yöneteceğimiz bir sistemi oluşturacağız demektir. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Giresun'daki askeri helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Soylu, konuşmasını tamamlamasının ardından, partililerle tek tek bayramlaştı.

Toplantıda konuşan Bakan Süleyman Soylu, Trabzon'a şehir hastanesi, Akçaabat'ta Trabzon Üniversitesini kuracaklarını tekrarladı. 

suleyman-soylu-akcaabat-002.jpg

ak-parti-akcaabat-suleyman-soylu.jpg

ak-parti-akcaabat-adnan-gunnar.jpg

ak-parti-akcaabat-abayramlasma.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler