AK Parti Aday Adayları

AK Parti Aday Adayları

AK Parti Aday Adayları

AK Parti Aday Adayları.

AK Parti'de Akçaabat Belediye başkanlığı için aday adayları çalışmalarını sürdürüyor. Bu isimlere bir bakalım. Başkan Türkmen'i bu kategoriye koymadık. Çünkü Türkmen kendi deyimiyle zaten başkan;

 

 

 

 

aydin-birincioglu.jpgAydın Birincioğlu;
AK Parti eski ilçe yöneticisi ve ticaret erbabı Aydın Birincioğlu, Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Birincioede "Akçaabat için isimler ortaya çıkmaya başladı. Bu adayları görünce ben de adaylık için çalışmaya başladım. Eğer Akçaabat'ı yöneteceğine inandığım bir aday olursa aday  adaylığından vazgeçerim dedi.

 

 

 

 

Aydın Özkurt

aydin-ozkurt-akcaabat-ak-parti-aday-adayi.jpgTrabzon'da  Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Sebat Sürücü Kursu Sahibi, AK Parti eski İl başkan yardımcısı Aydın Özkurt. Özkurt,  aday adaylığı için girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Özkurt, Akçaabat'ta sevilen bir isim. Siyasi geçmişi de var. Şimdilerde ismi Akçaabat Belediye Başkanlığı için konuşuluyor.

 

 

 

 

 

 

cevat-birinci-004.jpg

 

 

 

 

 

Cevat Birinci;
Bir dönem Dörtyol Belediye Başkanlığı ve 4 yılı aşkın da Akçaabat Belediye Başkan yardımcığı yapan Cevat Birinci, milletvekili adaylığı için son görevinden istifa etmişti. Şimdilerde boşta ve bu boş günlerini ülke ülke gezerek değerlendiriyor. Bir manada enerji topluyor.  Birinci'nin tabanda büyük desteği olsa da tavan için aynı görüşü doğrulayamıyoruz. Belediye tecrübesi artıları.

 

 

Emre Akgün
AK Parti Akçaabat İle Başkanı Emre Akgün, Akçaabat belediye Başkanlığı için en emre-akgunn-004.jpgçok konuşulan isim. Öyle ki Akgün'e tüm ilçe teşkilatı sahip çıkmış durumda. Akgün'ün yönetimi ile yapmış olduğu birebir görüşmede ve toplantılarda başkan adayı olarak görmek istediklerini iletmiş durumda. Akgün, geçmişte belediyecilik tecrübesi olan bir isim. İlçe başkanlığı ile de siyasi yönünü daha da güçlendirdi. Akgün'ün önümüzdeki birkaç gün içerisinde istifa edip adaylığını ilan etmesi bekleniyor.

 

 

 

 

Enes Aslan;


İl Başkan Yardımcısı Enes Aslan, Akçaabat'a son dönemde özel bir ilgi gösteriyor.enes-aslan.jpg
Yakın çevresine paylaştığı adaylık sinyalini artık açık açık dillendiriyor. Parti binasında gerçekleşen danışma toplantısında da söz alan Aslan, ben de varım mesajını partililere iletmiş oldu.

 

 

 

 

 

 

 

mehmet-bas-005.jpgMehmet Baş;
Mehmet Baş, ismi geçen adaylar arsında ilk 3 içerisine girecek adaylardan diye düşünüyoruz. Mehmet Baş, bir önceki dönemde Akçaabat belediyesi için en güçlü aday idi. 17-25 olayları o dönem aynı kurumda yer aldığı Erdoğan Bayraktar'ın görevi bırakmasına neden olunca Mehmet Baş ta bu rüzgardan nasibini aldı. 2004 seçimlerinde aday yapılmamasına rağmen Akçaabat'tan kopmadı, her bayram Akçaabat'a gelerek bayramlaşma törenlerinde kendisini hissettirdi. Mehmet Baş "Ben milletimin emrindeyim. İhtiyaç olduğunda geriye bakmadan varız anlayışından geliyoruz.Her zaman olduğu gibi büyüdüğüm Akçaabat'a hizmet etmekten memnuniyet duyarım" dedi.

 

 

murat-ucuncu-003.jpg

 

Murat Üçüncü;

Akçaabat'ın Dürbinar  mahallesinden olan Üçüncü, 10 kardeşli ailenin en küçüğü. 25 Yıllık serbest muhasebeci ve mali müşavirlik deneyiminin yanı sıra, AK Parti'de 2 dönem İl Yöneticisi olarak İl Başkan Yardımcısı görevi yürüttü ve Adnan Günnar yönetimlerinde görev aldı. Hatta Muhammet Balta ve Adnan Günnar'ın seçim çalışmalarını  bizzat Üçüncü takip etti. Kısa bir süre önce de Ankara'da milletvekillerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Sadece Ankara'da değil ilçemizin kanaat önderleri ile de tek tek görüştü.

 

 

 

 

Mustafa Uzun;mustafa-uzun-dsi.jpg

Mustafa Uzun, Akçaabat'ın yetiştirdiği önemli bürokratlardan bir kişi. Kendine olan güveni tam. Görev yaptığı illerde birçok önemli projeye imza atmış.  Birkaç gün önce Akçaabat'a gelen Uzun, STK, muhtarlar ve ilçenin önde gelenleri ile toplantı yaparak fikir alışverişinde bulunmuş e ilçe merkezinde bir dizi esnaf ziyareti yapmış.  Ülke genelinde  birçok projede emeği olsa da son görevine yeni atanmış olması istifasını biraz zorlaştırıyor. Özellikle Akçaköylü hemşehrileri ve dostları uzun zamandan beri sosyal medya üzerinden diğer aday adayların olmadığı kadar propagandasını yapıyor. Akçaabat'a  ise biraz daha fazla zaman ayırmalı, ismini biraz daha öne çıkarmak için gayret göstermeli diye düşünüyoruz.

 

 

osman-nuri-ekim-002.jpg

Osman Nuri Ekim
Osman Nuri Ekim, Akçaabat belediye Başkan Yardımcısı ve Trabzon Büyükşehir Meclis üyesi. Siyasete henüz tam olarak ısınamadı. Ekim, mühendislik yönüyle de öne çıkan isimlerden birisi. Başkan Yardımcığı görevine gelmesiyle Belediye'de bazı şeylerin değiştiğini gözlemledik. Belediye artık daha elektronik bir ortama taşınıyorsa altında Ekim'in gayreti mevcut. Büyükşehir meclisinin etkin isimlerinden olan Osman Nuri Ekim'in adaylığı Şefik Türkmen'in adaylığına bağlı. Ekim, Başkan Türkmen'in olduğu yerde aday olmaz.

 

 

 

 

osman-parlayan-001.jpg

Osman Parlayan;

Akçaabat belediye Başkan Yardımcısı olan Osman Parlayan, başkan Türkmen ile en uzun süre çalışan başkan yardımcısı. Uzun süre  bu görevi yapmış olması belediyecilik anlamında avantajı. Başkana olan bağlılığından dolayı, Şefik Türkmen'in aday olmadığı yerde adaylığı düşünür. Bunu zaten her platformda söylüyor.

Yerel seçim için hazırlıklarını sürdüren AK Parti, belediye başkan adaylarının başvurularını 5 Kasım'da almaya başlayacak.

 

 

 

Not:İsimler Alafabetik sıraya göre yazılmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler