Sebahattin Yazıcı

Sebahattin Yazıcı

AHIR VE AHIL YAPIMINA % 50 HİBE ÇAĞRISI VAR...

AHIR VE AHIL YAPIMINA % 50 HİBE ÇAĞRISI VAR...

Bakanlık desteklerine ne kadar yakınız başlıklı yazımdan sonra geçen hafta TKDK çağrısı üzerine yazmıştım. Bu haftada ise özellikle kırsalda yaşayan ahır ve ağıl yapmak veya modernizasyona  dair bakanlık desteklemeleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Ahır ve Ahıl yapmak isteyenlere % 50 Hibe çağrısı yapıldı ve süre bu ay sonunda bitecektir.

2018 yılında sığırlar için ahır ve koyun keçiler için ağıl yapımı için müracaat  tarihleri belli oldu. 01- 31.01.2018 tarihleri arasındaki takvim sürecini iyi takip ederek geç kalmadan hazırlıklarımızı bitirip dosyaları teslim etmiş olalım.

Bakanlar Kurulunun 2014/6359 sayılı Kararına istinaden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan; DAP, GAP, KOP ve DOKAP Kapsamındaki İllerde Mevcut Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2017/2) gereğince; 2014 yılından beri ahır-ağıl yapımı ve tadilatına % 50 hibe desteği uygulanmaktadır. 

2018 yılında devam eden ahır-ağıl yapımına % 50 hibe projesine başvurular başlamış olup müracaat edecekler;

• Başvuru tarihinden en az bir yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Bilgi Sistemine kayıt yaptırmış olanlar,

• Başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun - keçi kapasiteli aktif işletmesi olan yetiştiriciler başvurabilirler.

Yetiştiricilerimiz 1 Ocak - 31 Ocak 2018 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerdir. 

Şimdiden hazır olmak ve bu imkanlardan faydalanmaya geç kalmamak için detaylı bilgi almanız gerekmektedir. Bu hibe programından yararlanmak ve konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimizin İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüze müracaat edebilirler.

Şimdiden hayırlı olsun, kolaylıklar diliyorum.

                                           

                                                                                       Veteriner Hekim Sebahattin YAZICI                                                                                                                Tarımsal Hizmetler Müdürü 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.