Ağaçlı'ya Beyaz Bayrak

Ağaçlı'ya Beyaz Bayrak

İlçemizin en yüksekte bulunan eğitim kurumlarından Ağaçlı İlköğretim beyaz bayrak almaya hak kazandı.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan ilköğretim okullarına beyaz bayrak verilmesi uygulaması sürüyor. Yapılan denetimler sonucunda Trabzon’da 6 okul daha beyaz bayrak almaya hak kazandı. Akçaabat Ağaçlı İlköğretim Okulu’da Trabzon’da beyaz bayrak takmaya hak kazanan 6 okul arasında yer aldı.

Beyaz bayrak takmayı hak eden Ağaçlı İlköğretim Okulu’nun bayrağı düzenlenen bir törenle takıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Köse, Trabzon Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Gülgün Balta, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ve Şube Müdürü Cahit Bostan, bazı okul müdürleri ve öğrenci velileri ile Ağaçlı Muhtarı Musa Şimşek de katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Ağaçlı İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet kasap, Akçaabat’ın coğrafi olarak rakımı en yüksek okullarından biri olmanın, hak ettikleri beyaz bayrağı daha da anlamlı kıldığını söyledi. 2009 yılının Mart ayında beyaz bayrak almak için gerekli girişimleri başlattıklarını ve Sağlık Bakanlığı’na başvurduklarını, 2009 yılının Mayıs ayında da okulda gerekli denetimlerin yapıldığını hatırlatan Okul Müdürü Kasap, bu bayrağı almaya hak kazanmalarının sorumluluklarını daha da arttırdığını ifade etti. Kasap, okulun temizliğinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Gülgün Balta ise Mayıs ayı içerisinde Ağaçlı İlköğretim Okulu’nda Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Beyaz Bayrak Denetim Formu içeriğinde bulunan okul çevresi, tuvaletler, içme suyu, koridorlar, sınıflar, idari birimler, salonlar, laboratuarlar ve kantinde denetimler gerçekleştirildiğini ve okulun gerekli kriterlere uyduğunun belirlenerek beyaz bayrak almaya hak kazandığını söyledi. Hijyen kurallarına uyulmasından ötürü okulun idareci ve öğretmenleri ile çalışanları ve öğrencilerini kutlayan Şube Müdürü Balta, denetimlerinin bundan sonra da süreceğini kaydetti.

Trabzon Milli Eğitim müdürlüğü Şube Müdürü Ali Köse de, Ağaçlı İlköğretim Okulu’yla birlikte Trabzon’da 5 okulun daha beyaz bayrak almaya hak kazandığını vurgulayarak, il genelindeki tüm okullarda hijyen kurallarına uyulmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse de yaptığı konuşmada tüm öğretmen, öğrenci ve çalışanlarının yanı sıra öğrencilere temizlik bilincini kazandıran velilere de teşekkür etti.

Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Ağaçlı İlköğretim Okulu’nda, beyaz bayrak sertifikası Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse tarafından, pirinç plaket de Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Gülgün Balta tarafından Okul müdürü Ahmet Kasap’a teslim edildi.

 

Taşıma süresi 30 Haziran 2009 tarihinden itibaren 2 yıl olan beyaz bayrak da iki okul öğrencisi tarafından bayrak direğine çekildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim