Adnan Günnar’dan TEKNOFEST Birincilerine Ziyaret.

Adnan Günnar’dan TEKNOFEST Birincilerine Ziyaret.

Adnan Günnar’dan TEKNOFEST Birincilerine Ziyaret.

Trabzon Milletvekili Dr.Adnan GÜNNAR, geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde,  (TEKNOFEST) Savaşan İHA yarışmasında Dünya birinciliği ödülünü kazanan Faruk Başaran Bilim ve Sanat Okulu yöneticileri ve öğrencilerini Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile birlikte ziyaret etti. Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Okulunun 554 öğrencisi olduğunu belirten Milletvekili GÜNNAR, buradaki öğrencilerin muhteşem bir İHA ürettiklerini ve TEKNOFEST’te yer alan 20 ödülün 3’ünü Trabzon’a getirerek tüm Trabzon'luları gururlandırdıklarını ve geleceğe çok daha umutla bakılmasını sağladıklarını ifade etti.

Kendisinin de bir dönem AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü hatırlatan GÜNNAR, “Ülkemizde iktidarımız döneminde  Ar-Ge faaliyetlerine çok önem verilmekte bunun sonucunda ise gerek savunma sanayinde gerekse diğer bilimsel alanlarda çok başarılı çalışmalara imza atılmaktır. Bilim ve Sanat Okulumuzun elde ettiği bu büyük başarı bunun en güzel örneklerinden biridir. Ülkemizin 2023, 2071 hedeflerine ulaşmasında en büyük katkıyı bu tür bilimsel icatlar ve yeni buluşlar sağlayacaktır” dedi. 

Birincilik ödülü kazanan tüm öğrencileri Trabzonspor forması hediye ederek ödüllendiren GÜNNAR, öğrencilerden gelen Trabzon’da bir Bilim Merkezi kurulması önerisi karşısında büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek bu kapsamda Vakıflar, Dernekler, Meslek Odaları, İşadamları ve tüm tarafların katılımıyla birlikte en kısa sürede bir değerlendirme toplantısı yaparak çalışmalara başlanılması durumunda konunun takipçisi olacağını ve her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerimize, Okul Müdürümüz Abdulvahap Altın'a, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederek başarılar diledi.

adnan-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler