Aday Adaylığı  Başvuruları Başlıyor

Aday Adaylığı Başvuruları Başlıyor

Aday Adaylığı Başvuruları Başlıyor

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı ile ilgili başvuru tarihi belli oldu. aday adayları 5 Kasım’dan itibaren başvurularını yapacak ancak başvuru kriterleri ve aday belirleme yöntemi ile ilgili net açıklama henüz yapılmadı.

Muhalefet partilerinde başlayan 31 Mart 2019 yerel seçim sürecinde aday adaylık başvuruları başlarken, AK Parti’de henüz başvuru süreci ile ilgili bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak 13-15 Ekim tarihleri arasında Ankara’da yapılan ilçe başkanları eğitim programında başvuru süreci ile ilgili de tarih açıklandı. Genel Merkez 5 Kasım’dan itibaren belediye başkan aday adaylarının başvurularını alınmaya başlayacağını belirttiği öğrenildi.

GÖZLER 25-26 EKİM’DE

AK Parti’de merakla beklenen aday başvuru sürecinin ne zaman başlayacağı merak konusu olurken 13-15 Ekim tarihlerinde Ankara’da yapılan İlçe Başkanları Eğitim Programında tarih netleşti. Belediye başkan aday adaylarının 5 Kasım’dan itibaren başvurularını yapacağı öğrenildi. Ancak adaylık başvuru kriterleri, ücretleri, aday belirleme yöntemi, aday adaylarının nasıl başvuracağı henüz netleşmedi.

Sadece başvuru tarihinin belli olduğu süreç ile ilgili 25-26 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan İl Başkanları toplantısında tüm detayların ortaya çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler