Acısu Köyü'nde Yayla Şenliği

Acısu Köyü'nde Yayla Şenliği

İlçemiz Acısu Köyü Muhtarı Tahsin Çelik, "Erkeklerin kadın, kadınların erkek kıyafeti giymesi bizim geleneğimizde yok, eğlencelerimizde yok" dedi.

 

 


Çelik, yaptığı açıklamada, 03 Haziran Pazar günü Balıklı Yaylası'nda yapılan Düzlük Kaynaşma şenliğinin çok güzel geçtiğini ifade ederek, "Şenlikte her yaş grubundan insanlar gönüllerince eğlendi. Şenliğe üniversiteli öğrenciler de katıldı. Gençler kendi aralarında çeşitli eğlenceler düzenledi. Medyada 'Kadınlarla erkekler bir gün için yer değiştiriyor. Erkekler kadın, kadınlarsa erkek kılığına girerek rolleri değiştiriyor. Ancak bazen eşler bile birbirini tanıyamıyor' başlığı ile yer alan ve yarım asırdır devam ettiği belirtilen haber gerçeği yansıtmıyor. Erkeklerin kadın, kadınların erkek kıyafeti giymesi bizim geleneğimizde, eğlencelerimizde yok. Yaptığımız eğlencelerin, yarışmaların da görüntü ve fotoğraflarını köyümüzün internet sitesinden yayınlıyoruz" dedi.

Çelik, bu tür eğlencelerinin örflerine de uygun olmadığını kaydetti.

Şenliği organize edenlerden Yavuz Özkurt ise şenliğe çeşitli çevrelerden katılım olduğunu, bunların arasında üniversite öğrencilerinin de bulunduğunu ifade ederek, "Şenliğimizde her yıl birbirinden farklı yarışmalar ve eğlenceler düzenliyoruz. Bu yıl farklı olarak yöremizden dershaneye ve üniversiteye giden bir Grup Genç, köyden temin ettikleri yöresel kadın kıyafetlerini giyerek, kendi aralarında farklı bir eğlence gerçekleştirdi. Bu geleneksel olarak yapılan bir eğlence olmadığı gibi yarışmacılar da karı koca değil" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler