Acısu Derneğinden dev bayrak

Acısu Derneğinden dev bayrak

İlçemizin en aktif sivil toplum örgütlerinden olan Acısu Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği, etkileyici bir çalışmaya daha imza attı.

Dernek tarafından Acısu Köyü Balıklı Yaylası’nda dev bir Türk bayrağı dalgalandırıldı.
Balıklı Yaylası’nın Maloz mevkiinde inşa edilen aide üzerine dikilen 40 metrelik direğe 9x6 metre ebadındaki Türk bayrağı, dernek üyelerinin ve köylülerin de katıldığı bir törenle İstiklâl Marşı okunarak çekildi.
Acısu Köyü halkının ülkemizi bölmek isteyenlere “Bayrağımız, vatanımız canımızdır. Bizi çiğnemeden geçemezsiniz. Bu ülkeyi bölemezsiniz.” Mesajı vermek için böyle bir çalışmayı ortaya koyduklarını belirten Acısu Köyü Kalkındırma ve Kültür Derneği Başkanı Cafer Tosun, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Tosun, şu açıklamayı yaptı:
“Bağımsızlığımızın sembolü, varlığımızın anlamı, göz nurumuz bayrağımız yaylamızın en nadide süsü oldu. Dernek olarak ata yadigârı bu kutsal emanetle yaylamızın değeri daha da arttı. Bayrağımız nazlı bir gelin gibi yaylamızın hiç dinmeyen rüzgârında salınacak ve yaylamızın en güzel köşesinde çehresini hiç çatmadan dalgalandıkça da binlerce şehidimizin ruhu huzur bulacaktır.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler