9. Ulusal Arapça Etkinlik Yarışmalarında Türkiye Üçüncülüğü

9. Ulusal Arapça Etkinlik Yarışmalarında Türkiye Üçüncülüğü

9. Ulusal Arapça Etkinlik Yarışmalarında Türkiye Üçüncülüğü

Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu, açıldığı yıldan bu yana taşıdığı imam hatip ruhu ile geleneksel olarak düzenlenen Arapça Etkinlik Yarışmalarına her yıl katılım göstermiş ve her yıl birden fazla alanda derece almıştır. Okul Müdürü Hakan ŞENTÜRK’ün öğrencilerin bu tür akademik, sanatsal ve kültürel alanda yapılan faaliyetlere katılımlarını desteklediği ve öğrencilerine her türlü imkânı sağladığı da bilinmektedir. Bu yıl 9.´su düzenlenen Arapça Etkinlikleri Yarışmalarına Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu her yıl olduğu gibi bu yıl da Arapça şiir, Arapça şarkı ve Arapça hikâye canlandırma dallarının üçünde de yarışmaya katılmıştı.

Arapça şarkı dalında, Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu Müzik öğretmeni Fulya ERGÜN’ün çalıştırdığı solist ve koro okullarını temsil etti. Koronun solisti Beyza ERAYDIN, üyeleri ise Hüsna KAPLAN, Esma TOPSAKAL, Zülal ALİŞ ve Elif Sena PİRAS´tı. Yarışmaya Arapça şiir ve hikaye canlandırma dallarında ise okulun DKAB öğretmenlerinden Esma ŞAHİN’in çalıştırdığı öğrenciler katıldı. Şiir dalında Emine Alya SERDAR, hikâye canlandırmada ise Berru Nakşiye BULUT, Zehra BAYRAKTAR ve Beyza AKAN okullarını temsil ettiler.

imamhatip1-002.jpg

Yarışmada Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri genel olarak çok iyi performans sergilediler ve hak ettikleri sonuçları aldılar:

Arapça hikaye canlandırma dalında Trabzon 3.´sü,

Arapça şiir okuma dalında Trabzon 2.´si ve

Son olarak Arapça şarkı söyleme dalında ise Trabzon 1.´si seçilerek Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu yarışmaya damgasını vurdu ve yarışmanın son aşamasında Arapça Şarkı dalında aldıkları 1.’lik ile Kocaeli ilinde yapılan Türkiye finaline katılma hakkı elde ettiler. Türkiye genelinde 1179 okulun katıldığı yarışmanın final etabında Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu solisti ve korosu Akçaabat’ımızı ve Trabzon’umuzu en güzel şekilde temsil ederek Türkiye 3.’sü olmaya hak kazandılar.

Yarışmayla ilgili Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hakan ŞENTÜRK şunları dile getirdi: “Okulumuz misyon olarak öğrencilerinin ahlaki değerlerle yetişmesini ve kazanacakları akademik başarıları çok önemsemektedir. Tıpkı bu değerlerimiz gibi öğrencilerimizi sosyal anlamda bir konuma getirecek, onlara fayda sağlayacak ve özgüvenlerini geliştirecek etkinliklere de aynı derecede önem ve destek vermekteyiz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimi öncelikle göstermiş oldukları cesaretlerinden ve sonra kazandıkları başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Ayrıca kendi zamanlarından fedakârlık ederek öğrencilerini günlerce çalıştıran öğretmenlerim Fulya ERGÜN ve Esma ŞAHİN´i de tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum”.

Bizlerde Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulunu tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Şehit Gökhan UZUN İmam Hatip Ortaokulu Arapça Etkinlik Yarışmalarında daha önceki senelerde şu başarıları kazanmıştır:

2015 yılında şarkı dalında Trabzon 1.´liği,

2016 yılında canlandırma dalında Trabzon 1.´liği, şiir dalında bölge birinciliği, şarkı dalında ise Türkiye 4.´lüğü,

2017 yılında ise yine şiir dalında Trabzon birinciliği, canlandırmada ise Trabzon 3.´lüğü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler