8 TIR Yardım Yola Çıktı

8 TIR Yardım Yola Çıktı

8 TIR Eğitim Yardımı Yola Çıktı

Trabzon'dan Suriye'ye 8 TIR Eğitim Yardımı

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Suriye'ye okul malzemelerinin yer aldığı 8 tır malzeme  törenle gönderildi.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği  yardım kampanyasında Suriye'de ki eğitim kurumlarında kullanılmak toplanan 8 TIR eğitim ve okul malzemesinin yola çıkması dolayısıyla tören düzenlendi. Akçaabat'ta düzenlenen uğurlama törenine, Trabzon Valisi Yücel Yavuz,  Akçaabat Kaymakamı Soner şenel, Akçaabat belediye başkanı Şefik Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Suriye'ye eğitim yardımı kapsamında yardımlar toplandığını ifade etti. Vali Yavuz " sınırlarımız ötersinde barışı, huzuru ve güveni tesis etmek için, o bölgede meydana gelen karışıklık ve  kargaşadan mütevellit, ülkemize yönelik tehdit ve saldırıların önüne geçmek için yapılan operasyonlar ve bunun neticesinde ortaya çıkan durumun düzeltilmesi için, özellikle eğitim ortamının düzeltilmesi maksadıyla Milli eğitim Bakanlığımızın başlattığı seferberlik kapsamında eğitim materyalleri ve eğitim binalarının tamiri için yapılan çalışma sonucu bu yardımlar toplanmıştır" dedi.

Yapılan yardımların bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade eden vali Yavuz "Devletimizin hazinemizin bunu yapmaya gücü yeterli. Fakat burada bir mesaj verilmeye çalışılıyor.Herkes karınca kararınca bu iyiliğe ortak olsun mantığı vardır ve herkes gücü kadarı bu kampanyaya katılır.  Türk milleti dünya tarihinde olduğu gibi yine bu yardımlarda en önde olduğunu gösteriyoruz. Bu konuda katkısı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise,  8 TIR eğitim malzemesinin Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yapılan operasyonlar sonrasında güvenli bölgelerdeki eğitim kurumlarına gönderileceğini ve malzemeler arasında okul sırası, kırtasiye ve okul tamirinde kullanılma üzere çeşitli malzemelerin yer aldığını ifade etti.

yasar-erbasaran.jpg

8-tir-yardim-yola-cikti.jpg

Yapılan konuşmaların ardından Akçaabat Müftüsü Ramazan Tekin'in duası sonrasında TIR'lar Suriye'ye yola çıktı.

Suriye'ye gidecek yardımlar Erbaşaranlar Nakliyat Sahibi Yaşar Erbaşaran tarafından ücretsiz nakledilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler