8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Milliyetçi Hareket Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Çınar mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin mayasını oluşturan kadınlarımız, ülkenin yaşadığı meselelerin çözümünde hiç bir fedakârlıktan çekinmeden canla başla çalışmış; modern ve çağdaş Türkiye’yi bugünlere taşınmasında büyük rol üstlenmiştir. Kadınlarımızın sadece bugün değil her gün önemlidir. Hayatın her kademesinde kadının varlığının önem ve gerekliliğine kaçınılmaz bir gerçektir. Ana, bacı, eş gibi üstün sıfatları taşıyan tüm kadınlarımız başımızın tacıdır, kadınlar toplumumuzun, beşeri hayatımızın vazgeçilmez değeridir. Kadınların ellerinin değdiği her şeyde güzellik, nur, sabır, şefkat ve emek vardır. Ailelerini ayakta tutabilmek için elleri nasır tutan, şehit evladını toprağın altına koyarken başı dik duran, genci yaşlısı demeden bu vatanı kurtarmak için çalışan bizleri dualarıyla ayakta tutan kadınlarımız, memleketimizin ve milletimizin ruhu olmuştur. Yüce Allah'ın bizlere emaneti olan kadınlarımız eşit, onurlu, saygın bir dünyayı ve hayatı fazlasıyla hak etmektedirler” dedi.

Çınar Açıklamasını şöyle tamamladı “Son zamanlarda kadına yönelik şiddette artış gözlenmektedir. Türkiye’de töre, örf ve gelenek denilerek hayatları hiçe sayılan, çocuk yaşta evlendirilen, insanlık dışı tecavüz ve saldırılara maruz kalan kadınlarımızın çığlığına da bir an önce kulak verilmelidir. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, herkesin görev üstlenmesi gereken ortak bir mücadele alanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Akçaabatlı hemşerilerimiz ve şehit annelerimiz olmak üzere, yeri geldiğinde evinde anne, zamanı geldiğinde tarlada işçi olan, giriştiği tüm işlerden alınlarının akıyla çıkan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten ve en samimi dileklerimizle kutlarız”

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset