700 Yıllık St. Michael Kilisesi restore edilecek

700 Yıllık St. Michael Kilisesi restore edilecek

700 Yıllık St. Michael Kilisesi restore edilecek

700 Yıllık St. Michael Kilisesi restore edilecek

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan St. Michael Kilisesi restore edilecek.  Başkan Türkmen, restorasyon prjesinin hazır olduğunu ve kısa sürede ihale edileceğini açıkladı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Tükmen, St. Michael Kilisesi’nin belediye tarafından restore ihalesinin kısa süre içerisinde yapılacağını açıkladı.  Kilise için uzun süredir restorasyon projesi üzerinde çalışıldığını ifade eden Başkan Türkmen “Akçaabat Ortamahalle’de bulunan St. Michael Kilisesi için bir proje hazırladık. Aslına uygun olarak yeniden restore edilecek olan proje ile  kilise bölge turizmine kazandırılacak” dedi.

Yapılan çalışmaya üniversiteden bu işin uzmanlarının da dahil olduğunu ifade eden Başkan Türkmen “proje çalışmamızı çok yönlü olarak yaptık. Üniversiteden bu işin uzmanlarının desteğini aldık. Ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılan restorasyonlarından bilgi alarak kilisenin restorasyon projesini hazırladık ve ihale aşamasına getirdik. Kısa süre içerisinde ihale ederek restorasyonuna başlanacak” dedi.

Turizme büyük katkı sağlayacak

Başkan Türkmen, St. Michael Kilisesi’nin bölge turizmine büyük katkıları olacağını ifade ederek “St. Michael Kilisesi bölgemiz için çok önemli bir çekim merkezi olacağı kanaatindeyiz. Yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip kilise bir dönem ev olarak ta kullanılmış ve günümüze kadar gelmiş bir tarihi değer. Restorasyon bittiğinde çevresi ve binasıyla bölge turizmine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

akacaabat-st-mihaelin-klisesi.jpg

St. Michael Kilisesi

St. Michael Kilisesi Komneoslar’ın 1332 yılında Selçuklularla yapılan bir savaşı kazanmalarının ardından Komneoslar tarafından yaptırılmıştır. Trabzon ilinin Akçaabat ilçesinde bulunan St. Michael Kilisesi bugün Akçaabat Ortamahalle Kilisesi olarak da bilinir. 1846 yılında Rumlar tarafından onarımdan geçirilmiştir. Bir dönem ev olarak ta kullanılan St. Michael Kilisesi, yapılan çalışma ile çevresindeki konutlar yıkılarak temizlenmiştir. Kilise halen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler