500 Lira İçin 3 Yıl Yedi.

500 Lira İçin 3 Yıl Yedi.

Arkadaşının Kredi Kartını İzinsiz Kullanınca

Akçaabat’ta G. Aydın (26) isimli genç kız eski erkek arkadaşı H. Kasap’ın (27) kredi kartını kendisinden izinsiz olarak kullandığını ileri sürerek arkadaşından şikayetçi oldu.

 

Asliye Ceza Mahkemesi genç kızın şikayeti üzerine kartı kullanan Kasap’a “Kredi kartlarının kötüye kullanılması ve hırsızlıktan” 3 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

 

Tanığı Bile Kurtaramadı

 

KART sahibi genç kız, arkadaşı Kasap’ın kartı izni dışında çantasından aldığını belirterek, “250’şer TL’lik iki harcama yaptı. Bu sebeple kendisinden şikayetçiyim” dedi. Olayın tanığı E. Babul isimli şahıs ise, Kasap’ın kredi kartını G. Aydın’dan isteyerek aldığını söyledi. Mahkeme Kasap’a 3 yıl 1 ay 15 gün ceza verdi. Kasap, Arhavi Cezaevi’ne kondu.

 

Başkasının Kartını Kullanmayın

 

MAHKEME telefon mesajlarındaki ifadelerden ve bankadan gelen müzekkere cevabından ötürü Kasap’ın kartı izinsiz aldığına hükmetti. E. Babul isimli şahsın tanıklığına ise, zanlının yakın arkadaşı olması nedeniyle itibar etmedi. Masum olduğunu iddia eden Kasap ise, Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini söyledi.  Ders gibi olayın ardından başkasına ait kredi kartını kullanmanın sakıncalı olduğu gözlendi.

 

TRABZON’UN Akçaabat İlçesi’nde G. Aydın (26) isimli genç kız, eski erkek arkadaşı H.Kasap’ın (27) kredi kartını kendisinden izinsiz olarak kullandığını ileri sürerek şikayetçi oldu.  Asliye Ceza Mahkemesi kartı kullanan Kasap, Genç kızın şikayeti üzerine ‘Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması ve hırsızlık suçlarından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.

 

KENDİSİ PARA ÇEKMEK İÇİN VERDİ

 

H.Kasap, eski kız arkadaşı G. Aydın’ın kendisini arayarak borcu olduğunu söylediğini, kendisine para çekmesi hususunda kredi kartını şifresiyle birlikte kendisine verdiğini ifade ederek, “Kız arkadaşım bankamatikten para çekerse faiz işleyeceğini, söyleyip benden yardım istedi. Ben  de H.Usta’dan alışveriş yapıyormuş gibi göstererek kredi kartı ile 450 TL nakit para çekerek kendisine verdim. Üstelik bu 450 TL’lik çekimi H.Usta Lokantasındaki bir çalışana çekim yaptırdım. Bu işlemi aynı gün üst üste iki defada gerçekleştirdim” şeklinde ifade verdi.

 

ÇANTAMDAN İZİNSİZ ALDI

 

Eski erkek arkadaşı H.Kasap’ın kredi kartından nakit para çekerek mağdur olduğunu ileri süren G.Aydın isimli genç kız ise, olay günü H.Kasap ile arkadaş olduklarını, arkadaşının kendisinden kredi kartını istediğini ancak kendisinin vermediğini belirterek, “Kendisi arabasını tamire götürecekti. Ben kredi kartını vermeyince elimden zorla alıp bükerek, ‘bu kart bir daha çalışmaz’ dedi. Ben de bunun üzerine kartımı elinden alıp çantama attım. Ancak daha sonra kredi kartımın çantamdan ne zaman alındığını anlayamadım. 250’şer TL’lik iki harcama yapıldığını tespit ettim. Bu sebeple de kendisinden şikayetçiyim” diye konuştu. G.Aydın eski erkek arkadaşıyla hiçbir şekilde uzlaşmak istemediğini ve maddi zararı olduğun ileri sürerek şikayetinden vazgeçmediğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler