3 çocuklu ailelerin maaşı artacak

3 çocuklu ailelerin maaşı artacak

Hükümet, eşi çalışmayan 3 çocuklu asgari ücretliye vergi muafiyeti kapısını açtı. Eşi doğum yapan işçi 3 gün ücretli izin kullanabilecek.

Meclis'e sunulan iş güvenliği yasa tasarısı ile asgari ücretliden evlatlık alacak babaya, ev kadınlarından patronlara kadar geniş bir kesimi ilgilendiren sürpriz adımlar atılıyor.

İşçi babalar, sadece doğumda değil, evlatlık edinirken de 3 gün izin kullanabilecek. Hasta, engelli çocuğunun tedavisi için 10 güne kadar ücretli izin alabilecek. İş güvenliği paketinde yer alan bazı düzenlemeler şöyle:

ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞA YÜZDE 10

Asgari geçim indirimi, ücretlerde vergi indirimi olarak yeniden düzenleniyor. Asgari geçim indirimi üçüncü çocukta yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarılıyor. Eşi çalışmayan ve 3 çocuklu bir çalışanın asgari ücret üzerinden gelir vergisi oranında asgari geçim indiriminden yararlanabilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamdaki asgari ücretliler vergiden muaf tutulmuş olacak.

İŞÇİ BABAYA EVLATLIK İZNİ

Tasarıyla işçilerin eşlerinin doğum yapması, aile bireylerinin ölümü gibi durumlarda verilecek mazeret iznine de açıklık getirildi. İşçiler de, evlilik, doğum, evlat edinme, birinci derece yakınlarının ölümü durumunda 3 gün ücretli izin kullanabilecek. Yüzde 70 engelli, süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde bir yıl içinde 10 güne kadar ücretli izin kullanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler