"3 Aydır Maaş Veremiyorum"

"3 Aydır Maaş Veremiyorum"

Düzköy Belediyesinin çalışanlarına 3 aydır maaş ödeyemediği ve yakıt koyamadığı için araçlarını kullanamadığı belirtildi

Düzköy Belediyesinin çalışanlarına 3 aydır maaş ödeyemediği ve yakıt koyamadığı için araçlarını kullanamadığı belirtildi. İller Bankası’ndan ilçeye yapılan ödemenin ihtiyacın çok altında olduğu için Belediyenin ekonomik durumunun kötü olduğu ifade edilirken Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik “Yalnızca petrolden temizlik araçları için borç yakıt alabiliyoruz.” dedi. Düzköy Belediyesinin çalışanlarına 3 aydır maaş ödeyemediği ve yakıt koyamadığı için araçlarını kullanamadığı belirtildi. İller Bankasından ilçeye yapılan ödemenin ihtiyacın çok altında olduğu için Belediyenin ekonomik durumunun kötü olduğu ifade edilirken Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik “Yalnızca petrolden temizlik araçları için borç yakıt alabiliyoruz.” dedi.

 

PETROL SAHİBİNİN İNSAFIYLA…

 

Başkan Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisinde sorunla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ilgilenmesini istedi. Çelik “Maalesef bütün belediyelerin İller Bankası ödemeleri sorunu var. Ödemeler yetersiz. Bundan dolayı ben 3 aydır maaş ödeyemiyorum. Ödeneklerimizin artırılması ne durumda? Bu konuda bizi bilgilendirmenizi ve konuyla ilgilenmenizi istiyorum. Para olmayınca çalışmalarımız azalıyor. Petrolden 3 aydır yalnızca temizlik araçlarına mazot alabiliyoruz. Yöremizin kirlenmemesi için petrolcü sağ olsun borç yakıt veriyor. Bu konuda çok sıkıntımız var.” dedi.

 

YASA TASARISINI GÖSTERDİ

 

Başkan Gümrükçüoğlu ise İller Bankası paylarında sıkıntı yaşandığını kaydederek şöyle konuştu: “Bunu ilçeler ya da Büyükşehir için çözecek olan belli bir aşamaya gelmiş olan yasa tasarısıdır. Taslağa göre kişi başına düşen gelirin yüzde 60’ını alan ilçe belediyelerimiz yüzde 75’ini alacak. Ayrıca farklı destekler alacaklar. Ekonomik soluk alabilecekler. İller Bankasıyla her hafta görüşüyoruz. Bu süreçte belli bir noktaya ulaşacağımızı düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset