29 Ekim Cumhuriyet bayramı Akçaabat'ta törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı Akçaabat'ta törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı Akçaabat'ta törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı Akçaabat'ta törenle kutlandı.

Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayan törenlere Akçaabat Belediyesi önünde devam edildi. Törenlere, Akçaabat Kaymakam vekili Mahmut Beyazlı, Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Selçuk daire amirleri Sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Tören Kaymakam vekili Mahmut Beyazlı, Garnizon Komutanı Mustafa Selçuk ve Belediye Başkanı Türkmen, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kaymakam Mahmut Beyazlı bir konuşma yaparak tarihte eşine az rastlanan büyük bir zafer olan kurtuluş savaşımızı yeni, güçlü ve bağımsız bir devletle taçlandırışımızın üzerinden tam 91 yıl geçtiğini belirterek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan ve 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanan bu şanlı yolculukta; yüce milletimizin büyük bir fedakârlık ve kahramanlık örneği istiklal mücadelesinin ardından Cumhuriyeti kabul etmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte aziz vatanımız için sadece bir yönetim şekli, belirlenmiş, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi başlatılmış, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk Milletinin ufku genişletilmiştir, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bu mutlu günü bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Silah arkadaşlarını ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken birer kahramanlık ve gurur abidesi olarak yaşamlarını sürdüren gazilerimize de şükranlarımı sunarım” dedi.

Tören de Akçaabat Belediyesi tarafından öğrencilere ve halka iki bin adet bayrak dağıtılırken 91. Yıl anısına yaptırılan pastayı protokol ile iki temsili öğrenci birlikte kestiler ve halka dağıttılar.
Törende Karaman ilimizde meydana gelen maden kazası nedeniyle diğer etkinlikler iptal edildi.

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler